Преди месец AMD пусна процесорите Epyc 7H12 - 64-ядрени чудовища,

...
Преди месец AMD пусна процесорите Epyc 7H12 - 64-ядрени чудовища,
Коментари Харесай

AMD готви доминация с 64-ядрения Threadripper 3990X

Преди месец AMD пусна процесорите Epyc 7H12 - 64-ядрени чудовища, предопределени да детронират Intel Xeon на пазара на сървърни чипове. Сега " алената " компания удостовери началото на друга " епична " борба - този път в десктоп сегмента - а точно плануваният за следващата година дебют на 64-ядрения Threadripper 3990X.

Единствената светлина в тунела за Intel, e че този чип още не е на пазара, изключително откакто 16-ядреният Ryzen 9 3950X унищожи Core i9-9900KS в едноядрена и многоядрена продуктивност, а 32-ядреният Threadripper 3970X добави в допълнение оскърбление към загубата. Появата на 64-ядрен потребителски чип ще довърши започнатото с цялостен нокаут.

Разбира се, към този момент детайлите към 3990X не са ясни, изключително най-важната характерност на чипа - цената. Очаква се тя да бъде четирицифрена, само че ето какво знаем за процесора до този миг:И до момента в който последната точка от листата може да е леко пресилена, в нея се крие известна доза истина. Всички, които се занимават с рендеринг и други интензивни за процесора задания, ще могат да се възползват от новия чип. За страдание, цената на 3990X най-вероятно ще бъде отвън бюджета на елементарните запалянковци и ще се намира повече в професионалния сегмент.

AMD загатна опцията за 64-ядрен Threadripper още при оповестяването на истинския 3970X, основан на платформата TRX40 и новия сокет sTRX4. Тази платформа вкючва до 72 PCIe автомагистрали. Във всички случаи, AMD счита, че 3990X ще бъде процесорът, който да покори целия потребителски сегмент. Ще би трябвало да изчакаме до 2020-а година, с цел да разберем дали това ще се трансформира в действителност, само че съдейки по инерцията, която компанията има при процесорите, нещата за " аления " лагер наподобяват сносно.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР