Преди малко повече от три години аржентинският национален отбор по

...
Преди малко повече от три години аржентинският национален отбор по
Коментари Харесай

Аржентина и Меси ще опитат да избегнат най-големия си футболен провал

Преди малко повече от три години аржентинският народен тим по футбол беше извънредно покрай третата си международна купа. Сега една от най-големите футболни сили е на 90 минути от фрапантен неуспех в квалификациите за мондиала в Русия през 2018 година

Аржентина записа загуба и три равенства в последните си четири мача и кръг преди края на пресявките в Южна Америка се смъкна до шестото място. Първите четири позиции обезпечават директни квоти за Русия, а петата праща на бараж с спечелилия в зона " Океания " - Нова Зеландия.

Лионел Меси и компания можеха да бъдат в още по-критична обстановка преди гостуването си на Еквадор тази нощ. Парагвай обаче реализира доста трагичен поврат против Колумбия (2:1), откакто губеше до 89-ата минута. Благодарение на този резултат аржентинците държат обстановката в свои ръце, най-малко що се касае до класирането за баража.

Ако завоюват мача в Еквадор, те ще си подсигуряват най-малко петата позиция, защото намиращите се пред тях Перу и Колумбия играят един против различен. Ако обаче не съумеят да стигнат до трите точки в Кито, международните вицешампиони ще зависят напълно от своите противници.

" Ситуацията не е удобна, само че класирането ни към момента зависи от нас. Уверен съм, че в случай че играем по метода, по-който играхме против Перу (0:0), ще отидем на международното ", съобщи селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли. По думите му тимът сигурно заслужава да се класира за мондиала.

Сампаоли показа, че е извънредно удовлетворен от представянето на " невероятния Меси " с националната фланелка. Той съобщи, че в случай че останалите му играчи са на равнището на звездата на " Барселона ", мачът е Еквадор ще се развие чудесно за Аржентина.

Аржентинските футболисти са се проваляли единствено един път в международни квалификации - за шампионата в Мексико през 1970. Тогава обаче участниците във финалите са 16, а Южна Америка има единствено три квоти.

Каква е обстановката

Преди последния кръг цели шест тима са забъркани в борбата за четири места. В най-благоприятна позиция е Уругвай. Луис Суарес и компания имат 28 точки и посрещат съставът на Боливия, който записа осем загуби в досегашните си осем гостувания.

Чили и Колумбия имат по 26 точки, Перу и Аржентина - по 25, а Паравай е с 24. При тъждество в точките водещият аршин е броят победи. След това се гледа головата разлика, броят на маркираните попадения и едвам тогава - индикаторите в директните мачове.

Чили и Колумбия имат идентична голова разлика (+2), също както Перу и Аржентина (+1). Чилийците обаче са вкарали шест попадения повече от колумбийците (26 против 20), а перуанците - 10 повече от аржентинците (26 против 16). Парагвай наподобява жертван в тази борба, защото има голово съответствие 19:24 преди семейството си на новобранеца Венецуела.

Вариантите пред Аржентина

При победа против Еквадор, Аржентина сигурно ще отиде най-малко на бараж. Има и два разновидността, при които избраниците на Хорге Самаполи могат да се класират непосредствено за международното при триумф в Кито.

UNBELIEVABLE! #CONMEBOL#WCQ

5 nations, separated by 2pts, heading into the last round. The fate of Messi & Argentina is out of their hands pic.twitter.com/T00oGDwLoH
— Adriano Del Monte (@adriandelmonte) 6 октомври 2017 година
Единият е Перу и Колумбия да завършат наедно. Ако това не се случи, аржентинците би трябвало да се надяват, че Чили няма да не завоюва гостуването си на от дълго време осигурилите си квота за мондиала бразилци.

Ако мачът в Кито приключи наедно, Аржентина още веднъж ще има късмет да се класира непосредствено, само че той зависи от прекалено много мачове. За да се случи това, Парагвай не би трябвало да печели против Венецуела, Чили би трябвало да загуби с два или повече голове разлика в Бразилия, а мачът сред Колумбия и Перу да не приключва наедно.

Има и няколко разновидността, при които аржентинците могат да си обезпечат бараж при тъждество с Еквадор. Те обаче още веднъж са свързани с неуспех на Парагвай и победа на Бразилия против Чили. При загуба в Еквадор Аржентина ще би трябвало да се надява на няколко чудеса, с цел да стигне до бараж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР