Преди малко повече от седмица в Кърджали, на стадион "Арда",

Преди малко повече от седмица в Кърджали, на стадион "Арда", ...

Вечеря "Ифтар" – просто традиция или предизборна кампания в Кърджали?.Преди малко повече от седмица в Кърджали, на стадион "Арда", се проведе първата благотворителна вечеря "Ифтар", свързана със свещения мюсюлмански месец "Рамазан".

На нея пред хиляди хора говориха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и основният опонент на Реджеп Ердоган в предстоящите президентски избори в Турция - Мухарем Индже.

Снощи в Кърджали отново имаше "Ифтар", но се събраха едва няколкостотин души. Този път събитието беше на площад "Освобождение" в Кърджали, а очакванията бяха вечерята отново да стане част от предизборната битка в Турция, но високопоставен гост от южната ни съседка не дойде.

Единствената реч на турски език беше само тази на кмета на Кърджали Хасан Азис, който каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че не може да се търсят политически послания в тази традиционна вечеря, защото тя се организира от много години. 

"Ние спазваме една традиция и всеки, който има някакви причини, просто идва на това, което ние сме създали като традиция. Нашето послание на ДПС е да спазваме месеца Рамазан, да събираме хората на едно място и нищо повече от това не трябва да се търси в случая", заяви кметът на Кърджали.

Заедно с Хасан Азис по време на снощната вечеря имаше и двама имами, един близък до ДПС, а друг - до ДОСТ. Благотворителната вечеря не беше посетена от представители на двете партии.
По публикацията работи: Венцислава Вельова

Източник: dnes.bg