Преди малко повече от 100 години, в царска България, Димитър

...
Преди малко повече от 100 години, в царска България, Димитър
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Димитър Благоев се е борил за неща, които и днес звучат актуално

Преди малко повече от 100 години, в царска България, Димитър Благоев се е борил за неща, които и през днешния ден звучат настоящо – прекъсване на трамвайната концесия, строителството на общински жилища и против корупцията измежду служителите.
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в Банкя на тържественото честване на 162-рата годишнина от рождението на Дядото. Акцент в словото си Паргов, който е и ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС, сложи върху един по-малко коментиран аспект от публичната активност на Димитър Благоев – работата му като общински консултант в София.

„ По време на мандата си 1911 – 1915 година той праволинейно пази ползите на своите гласоподаватели, пледира за наличен публичен градски превоз, жилищна политика, всеобщо обучение и опазване на здравето “, напомни ръководителят на Българска социалистическа партия – София.

„ Днес – след съвсем 30 години дясно ръководство на София, ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, се борим за сходни неща. От всички нас зависи, на идващите локални избори след година и половина, да спечелим доверието на софиянци и да претворим в действителна политика това, за което е мечтал създателят на нашата партия Димитър Благоев “, съобщи Калоян Паргов.

Според него тази година не може да се приказва за делото на Благоев без да се направи паралел с 200-годишнината от рождението на Карл Маркс. Той отбелеза, че Дядото е най–верният български почитател на Маркс. „ Той стартира политическата си активност като приключен болшевик. И подобен остава до края на живота си - пореден, праволинеен и принципен “, безапелационен бе водачът на столичните социалисти.

По време на честването Калоян Паргов и ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова връчиха електронните членски карти на 26 новоприети социалисти, измежду които бе и параолимпийката Стела Енева. Новите членове на партията получиха и книгата „ Ален мак уединен. Биография на Димитър Благоев “ на Мерсия Макдермот.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР