Преди малко дадох интервю на Bloomberg Bg. Основна тема бяха

...
Преди малко дадох интервю на Bloomberg Bg. Основна тема бяха
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Всички общини в България седят и чакат какво ще им донесе Дядо Мраз от чужбина.

Преди малко дадох изявление на Bloomberg Bg. Основна тематика бяха договарянията за европейските средства. Според мен водим тези договаряния неправилно. И постоянно сме ги водили неправилно. Поднасям извиненията си на всички, че в тази ситуация няма да обвиня персонално Бойко Борисов или най-малко освен него, само че и една доста необятна политическа и административна настройка. Бих я нарекъл бедняшка настройка. Ние желаеме първо да забележим парите, след това да мислим какво ще вършим с тях.
Това не е тъкмо корупция, само че е идеална среда за корупция. Можем да я забележим и в изработването на националния бюджет, който по принцип допуска остатък. Работа на правилото на селската свадба и войнишкото изпращане - в случай че не остане, значи не е стигнало. Отсреща стои не просто спестовната четворка, а в случай че щете протестантската капиталистическа нравственос (макар Нидерландия да е преобладаващо католическа). Подходът ни би трябвало да е стратегически, спестовно упорит и новаторски.

В момента всички общини в България седят и чакат какво ще им донесе Дядо Мраз от чужбина. Те не са си създали даже труда да му напишат едно писмо с желанията си. Консултанстки компании обикалят страната и събират пари с предлагането, че ще създадат едни проекти, с цел да вземем едни по-големи пари. Грешно.

Трябват тактики. Амбициозни, пропити с конкурентен дух и отворени и приканващи към вложения извън. Инвестиции от прилежащото село, от другия град, от други страни и от целия свят. Инвестиции от най-хубавите, не от най-домашните. Тогава ще е доста по-трудно да се краде и ще е доста по-трудно да се проваляме. Тогава ще е и доста по-вероятно да съумяваме. Не, няма нищо неприятно в " европейските " пари. Не споделям насладата, че те може и да не се появят. Но те би трябвало да са лост за вложения, примамка за други пари, органически разтвор за развиване, не порции, които би трябвало да се разпределят.

Теорията с порциите ражда обръчите.

Фейсбук, Юлиан Попов

Преди малко дадох изявление на Bloomberg Bg. Основна тематика бяха договарянията за европейските средства. Според мен водим тези...
Posted by Julian Popov on Monday, July 20, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР