Преди мачовете от шестия кръг Интер води в Серия “А”

...
Преди мачовете от шестия кръг Интер води в Серия “А”
Коментари Харесай

Конте: Една или две победи не променят мнението ми: Юве и Наполи са по-силни от нас

Преди мачовете от шестия кръг Интер води в Серия “А” с цялостен актив от 15 точки, като никой различен тим не може да се похвали с такива безупречни резултати. В тази връзка мнозина се питат до каква степен подготвени са “нерадзурите” да смъкват Ювентус от трона. Треньорът на Интер Антонио Конте обаче не бърза с обещанията.

“Ние не сме любимци, Ювентус и Наполи са по-силни от нас - разяснява наставникът. - Една или две победи няма да промени мнението ми: мощните коне са тези, които първи пресичат финала. Аз не съм първият ментор, който печели пет следващи срещи. Във всяко нещо има накъде да се развиваме, това ми е работата. Когато сменяш треньора, сменяш всичко. Всички наставници имаме път, който да извървим. Продължавам да съм доста деликатен, няма магическа пръчка, с която да направя всичко. В момента сме едвам първоначално, да забележим какъв брой мощно ще продължим.”

“Ако желаеме да сме мощен тим, би трябвало да се оправяме с съмненията в играта ни - продължи Конте. - Вижте историята на Интер: и други наставници са тръгвали с пет триумфа. Преди две години тимът беше водач чак през декември, само че след това трябваше да побеждава Лацио в последния кръг, с цел да се класира за присъединяване в Шампионската лига. Това би трябвало да служи като предизвестие за нас.”

През сезон 2011/12 година Антонио Конте завоюва купата с Ювентус без нито една загуба. “Трудно е да се вършат такива съпоставения, тъй като става дума за разнообразни неща. Тогава с Юве направихме добър сезон. По това време Милан беше любимец, Интер неотдавна беше завоювал требъл, а и Наполи беше мощ. Сега обаче равнището на шампионата е по-високо”, счита някогашният селекционер на Италия.

В събота миланският клуб гостува на Сампдория, който е финален в класирането. “Мачовете на “Мараси” постоянно съставляват заплаха. Самп е доста проведен противник. Това е дуел, в който има какво да загубим. За нас това в този момент е мачът на живота ни. Не мислим за Барселона или Юве. Трябва да предприемем преценен риск, тъй като това е петата ни среща в границите на няколко дни. Ще заложа на уравновесен състав”, показа Конте.

| STRAIGHT BACK TO WORK

Up next is #SampdoriaInter

https://t.co/O9iMmhr0sT pic.twitter.com/1np2ziFTvB
— Inter (@Inter_en) September 26, 2019
Специалистът се радва, че може да разчита на нападателите си Ромелу Лукаку и Алексис Санчес, които бяха привлечени това лято. Лукаку започва стремително и бележи гол след гол, само че чилиецът е единствено със 17 минути на сметката си до момента. “Алексис се оправи добре, когато се появи като запаса против Лацио. Знаем, че той не е просто някакъв футболист. Както съм казвал и преди, би трябвало да помогнем на Санчес да върне блясъка в играта си. В някакъв стадий ще го забележим на терена”, приключи Конте.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР