Преди Илон Мъск да обяви, че ще налее милиарди в

...
Преди Илон Мъск да обяви, че ще налее милиарди в
Коментари Харесай

Политиката и удобството карат Мексико да бъде най-добрият търговски партньор на САЩ

Преди Илон Мъск да разгласи, че ще налее милиарди в построяването на най-големия си цех на Tesla в индустриалния аванпост на Монтерей, Мексико, пасатите на Съединените щати към този момент се изместваха на юг.

В края на 2022 година министърът на стопанската система на Мексико Ракел Буенростро Санчес сподели, че 400 компании са изразили интерес към пренасяне от Азия в Мексико. Появяваха се нови индустриални паркове, доста от които движени от азиатски пари, а вложенията валяха. До юни 2023 година са обезпечени към 13 милиарда $ вложения, съгласно министъра на финансите и обществения заем на Мексико, множеството за производители на коли или авточасти.

Нови цифри от преброяването в Съединени американски щати предходната седмица демонстрират, че Мексико е най-големият търговски сътрудник на Съединени американски щати. През 2023 година Съединени американски щати търгуват с Мексико 798 милиарда $, защото стоките, закупени от южната съседка, надминаха Китай и Канада. Бумът към nearshoring – запаметяващ се термин, който разказва придвижването на фирмите по-близо до предп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР