Преди и след вятъра е насловът на изложбата живопис на

...
Преди и след вятъра е насловът на изложбата живопис на
Коментари Харесай

Преди и след вятъра с проф. Бисер Дамянов

" Преди и след вятъра " е насловът на изложбата живопис на проф. Бисер Дамянов, подредена в изложба " Възраждане " в Пловдив.   Творбите може да се прегледат онлайн в арт салона, на уеб страницата и на фейсбук страницата на галерията до 30 октомври.   
" С новата си галерия Бисер Дамянов отваря пред нас екрана на своя изящен свят с магичен размах. Толкова деликатност, поетичност и нереалност от дълго време не бях виждала събрани на едно място. Като фрагменти от любовно сантиментален филм се редят пред фена картините. Човеците, откъснати от земното притегляне, се реят магично в своите духовни и душевни завършения. Приказни градове и пейзажи са запечатани с печата на любовни прозрения, изискани копнежи, духовни послания, които копнеят за реципрочност от страна на фена. Пред тези платна човек се усеща определен, извисен, облагороден! " Така показва изложбата галеристката Краси Алексиева.
Бисер Дамянов е роден през 1955 година в Пловдив. Професор, лекар по изобразително изкуство, художник-график-дизайнер. През 1982 година приключва Художествената академия в София, компетентност " Графика " при проф. Петър Чуклев. От 1982 до 1985 година е учител в Средното художествено учебно заведение за театрални фрагменти в Пловдив. Негови произведения имат СГХГ, ХГ - Пловдив, ХГ - Смолян, частни сбирки в Англия, Канада, Франция, Австрия, Америка. Член е на Дружеството на пловдивските художници от 1983 година, а на СБХ - от 1984 година От 2003 до 2005 година е ръководител на пловдивското сдружение. Автор е на над 55 научни публикации и студии, оповестени в списания и сборници; на голям брой рецензии и мнения. Има осъществени осем независими изложения и голям брой участия в общи интернационалните изложения, биеналета и други Автор е на илюстрации и графичен дизайн на художествена, научна и образователна литература, на фирмени знаци и образна реклама.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР