Преди години заводът на Миню Стайков се радваше на популярност

...
Преди години заводът на Миню Стайков се радваше на популярност
Коментари Харесай

Съдът разреши два от заводите на "Винпром Карнобат" да заработят от днес

Преди години заводът на Миню Стайков се радваше на известност измежду някои политици, които около Трифон зарезан постоянно дегустираха новите реколти.

© Str Още по тематиката
Митниците оповестиха за противозаконен водопровод във " Винпром Карнобат "
24 сеп 2018
Ветко, Миню и дълбоките кофи на прокуратурата

Какво стои зад следствията против Ветко Арабаджиев и Миню Стайков
14 сеп 2018
Миню Стайков е имал четири присъди по време на социализма

Според прокуратурата те са били за закононарушения " срещу собствеността ", само че притежателят на " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс " е оправдан
9 сеп 2018
Миню Стайков бе публично упрекнат за данъчни измами и незаконни цигари

Прокуратурата разкри детайлности за цигарената фабрика, работела при " висока нелегалност "
7 сеп 2018
Законът против Апаша - предходните конфликти на Миню Стайков с управляващите

Още от 90-те насам притежателят на " Винпром Карнобат " има близки срещи с полиция, съд и прокуратура
7 сеп 2018
Прокуратурата повдигна обвинявания на Миню Стайков, сина му и още шестима

Обвиненията са за проведена незаконна група за продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари
7 сеп 2018
Колко е огромен бизнесът на Миню Стайков

Фирмите, в които влезе прокуратурата, са най-големите производители на вино и брашно в страната
5 сеп 2018 След като предишния петък Агенция " Митници " стартира акция в обектите на " Винпром Карнобат " и ги запечата, Районният съд в Карнобат реши два от заводите да отворят в понеделник. Става въпрос за фабриката за бутилиране в село Венец и винозаводът в Церковски, част от " Винпром Карнобат ", оповестява организация " Фокус ".
Митниците затвориха заводите по отношение на продължаващото следствие на притежателя Миню Стайков, само че това провокира недоволството на служащите. Фабриката е един от най-големите работодатели в района.

Къде е казусът

В събота служащите блокираха железопътната линия " София - Бургас " в продължение на два часа, а в неделя продължика митингите пред завода в Церовски. Холдингът обезпечава работа на към 3000 души от Карнобат и района. Те се опасяват, че в случай че винпромът банкрутира, ще останат без прехранване. Само за двата дни, в които е запечатан, " Винпром Карнобат " е натрупал загуби за 10 млн. лева, показва комерсиалният шеф на предприятието Емил Пилев, представен от " Дневник ".

Тази заран Юлиан Мирков, заместник-директор на организация " Митници ", разгласи, че в хода на инспекцията на данъчен склад на " ВИН. С. индътрийс " е установено съществуване на инсталиран кран, от който може да се източва/извежда алкохол - етилов алкохол, без да бъде измерен от средствата за премерване и надзор, като по този метод се заобикаля начисляването и възнаграждение на дължимия данък. Административният шеф на фабриката Йовко Йовков разяснява пред bTV, че кранът се употребява за хидравлични тествания - ревизира дали системата е херметично затворена за да се предотврати гърмеж.

Няма безспорни доказателства

Мирков сподели, че към този момент няма безспорни доказателства, че кранът се е употребявал за нерегламентирано източване на алкохол, който да се продава, оповестяват още " Фокус ". Проверките обаче ще не престават.

Междувременно протестиращите служащи показаха подозрения, че акцията облагодетелства конкуренцията. " Това са нашите догадки ", сподели пред БНР Жанет Димова - ръководител на Инициативния комитет на работещите в заводите на Миню Стайков.

В началото на септември профилираната прокуратура повдигна обвинявания на притежателя на " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс ", " Винпром Карнобат " и " Топаз мел " Миню Стайков за присъединяване в проведена незаконна група за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари, както и за укриване на налози за над 1 млн. лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР