Преди години Сео Юн-джин се оказва принуден да взема пари

...
Преди години Сео Юн-джин се оказва принуден да взема пари
Коментари Харесай

Предприемачът, вземал пари от лихвари, за да спаси бизнеса си, който стана №2 по богатство в Южна Корея

Преди години Сео Юн-джин се оказва заставен да взема пари от лихвари, с цел да даде начало на своя бизнес. Днес, с помощта на тези заеми, той е притежател на един от най-големите фармацевтични производители в Азия и вторият най-заможен човек в Южна Корея.

Предприемачът съумя да си завоюва тази влиятелна позиция, откакто акциите на учредената от него Celltrion нарастнаха доста през тази година, откакто стана ясно, че работи по медикаменти против ковид. В резултат чистото положение на Юн-джин към този момент доближава 10 милиарда $, написа Bloomberg.

62-годишният предприемач е роден в оскъдно семейство, което изкарва прехраната си от продажбата на брикети от въглища. Като млад той работи като таксиметров водач, само че паралелно с това стартира да учи индустриално инженерство.

След довеждане докрай той става част от екипа на автомобилния производител Daewoo Motor, само че губи работата си след Азиатската финансова рецесия. През 2000 година Сео Юн-джин с някогашни сътрудници от компанията той основава компанията Nexol, която по-късно се трансформира в Celltrion.

Дружеството стартира да работи по основаването на медикаменти, само че през 2004 година изпада в тежко финансово положение поради провалени проби на нова ваксина. Това принуждава създателят ѝ да търси пресен капитал, който намира под формата на заеми от лихвари.

Към днешна дата с помощта на подема във фармацевтичния бранш от началото на годината акциите на сдружението са нарастнали със 75%. През последните години книжата са поскъпнали петкратно.

В резултат на това Сео Юн-джин към този момент е вторият най-богат човек в Южна Корея след ръководителя на Samsung Electronics Лий Кун-ий.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР