Преди години малък алигатор от Флорида загуби половината си челюст

...
Преди години малък алигатор от Флорида загуби половината си челюст
Коментари Харесай

Алихатор от Флорида „изгуби цялата си горна челюст“ и вероятно щеше да умре. Сега тя процъфтява с името Jawlene

Преди години дребен алигатор от Флорида загуби половината си челюст в, както специалисти считат, или борба, или удар с лодка. Тя не е имала „ всъщност никакъв късмет да оцелее в дивата природа “, сподели чиновник.

Сега, седмици откакто е била избавена, тя получава втори късмет за живот.

Смята се, че дребният алигатор — за който чиновници в увеселителния парк в Орландо и резерват за диви животни Gatorland споделиха, че е „ изгубила цялата си горна челюст “ — се е наранил преди години. Тя беше открита в езеро покрай Санфорд, на към 25 благи северно от Орландо.

„ Тя в действителност нямаше късмет да оцелее в дивата природа с толкоз тежко пострадване “, споделиха чиновници на 15 септември. Тук, в Gatorland, нашият профилиран екип ще й поставя доста любящи грижи, с цел да изживее живота си в Алигаторския парадайс. "  

видео от Gatorland. (Обикновено животните дишат през ноздрите си, само че тези дихателни пътища ги няма – и дупката, която свързва до синусната празнина на животното са изцяло излекувани).

„ Тя е излекувана до тук, тъй че стискаме палци. “ 

Алигаторите участват във всичките 67 окръга на Флорида, според Комисията за запазване на рибата и дивата природа във Флорида Въпреки че точните данни за популацията не са известни, „ Флорида има здрава и постоянна популация от към 1,3 милиона алигатори от всевъзможен размер “, споделя FWC.

Междувременно планирайте по какъв начин да помогнете на алигатора thrive наподобява работи.

Миналата седмица чиновници разгласиха последната си актуализация, в която се споделяше, че „ дребният алигатор е безусловно богатство “, сравнявайки я с известната певица Доли Партън. Намериха я толкоз сравнима с Партън, че чиновниците нарекоха дребния алигатор в нейна чест, като нарекоха алигатора Джаулийн след хитовата ария на Партън от 1973 година „ Jolene “.

И до момента в който дребната Джаулийн може да няма пламтящи кичури кестенява коса или кожа в цвят слонова кост с изумруденозелени очи, има едно общо нещо, което тя има с титулярния воин от песента на Партън: съвсем всеки би я помолил да не вземе техния мъж единствено тъй като може.

Денят, в който резерватът за диви животни разгласи новото име на Джаулийн, беше специфичен по друга причина – за първи път тя съумя да се храни сама. Длъжностни лица споделиха, че тя е съумяла да смъкна две мишки, като ги сложи на гърба на непокрития си език и го „ хвърли назад “.

Длъжностни лица са обмисляли да обезпечат протеза на челюстта на алигатора и са разговаряли с специалисти по протезиране на животни, само че споделиха, че „ това е нещо надолу по пътя “.

„ Ще я оставим да се настани комфортно “, споделиха те.

Засега Джаулийн към момента се държи изолирана в личния си персонален басейн.

„ Ние просто я оставяме да се успокои в рутината си “, споделиха чиновници, добавяйки, че тя към този момент е натрупала част от тежестта си назад. "...Наистина се гордеем с нея. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР