Преди години, когато градският транспорт, а не личните автомобили, беше

...
Преди години, когато градският транспорт, а не личните автомобили, беше
Коментари Харесай

Бизнес класа

Преди години, когато градският превоз, а не персоналните коли, беше главно средство за напредване на по-голямата част от хората, местата към шофьорската седалка постоянно бяха заети от малчугани. Те с любознание гълтаха всяко придвижване на лидера – по какъв начин отваря и затваря вратите на спирките, по какъв начин превключва скоростния лост, по какъв начин върти кормилото, по какъв начин потегля и стопира. Да караш рейс беше нещо доста огромно в очите на малчуганите и множеството от тях си мечтаеха за тази специалност.

 18-2-6kol

Времената се трансформираха, само че в публичния превоз към момента се срещат деца край шофьорската кабина, които зяпат с интерес по какъв начин индивидът зад кормилото си прави работата. А порасналите момчета имат опция да употребяват в персоналния си живот или в бизнеса съвременни и лесни за ръководство пътнически бусове като Ford Transit Custom. Това е най-продаваният лекотоварен автомобил на марката в Европа и през тази година претърпя съществено обновяване дизайнерски и механически.

 ai2p2665

Еднотонният пътнически транспортер се задвижва от двулитров дизелов мотор EcoBlue в три равнища на мощ – 105, 130 и 170 конски сили. Моторът подсигурява обилни изгоди във връзка с експлоатационните разноски и динамичността спрямо предходния 2,2-литров дизелов елемент – разходът на гориво е понижен с до 13%, а въртящият миг в ниските обороти е повишен с 20%. Новият мотор работи безшумно и дружелюбно, като обезпечава лекотата на ръководство, присъща за лек автомобил.

 ai2p2647

Тъй като Transit Custom е насочен към бизнеса, моделът се предлага в необятна гама от разновидности, която включва две височини на покрива, две дължини, брутно тегло от 2,6 тона до 3,4 тона, оптимален потребен товар до 1450 кг и каросерии вид ван, ван с двойна кабина и комби. Автомобилът продължава традициите на Transit за водещ в сегмента товарен потенциал. Багажното пространство е добре проведено и разполага с отвор в преградната стена за товарене на доста дълги предмети. Интегрираните в покрива релси могат да се сгъват, когато не се употребяват.

 ai2p2970

При обновяването инженерите са чули мненията на потребителите, с цел да създадат модела още по-удобен за прилагане във всекидневната работа. Това важи както за интериорното оформление, по този начин и за дизайна. От естетическа позиция е доста мъчно да се придаде хубав външен тип на един „ сандък ” от ламарина и стъкло, каквото съставлява всъщност всеки пътнически бус. Но дръзката си решетка и ефектни дневни LED светлини, новият Transit Custom прави доста положително усещане. Предницата несъмнено има динамично лъчение, като обявява сериозните транспортни благоприятни условия на модела. Освен елегантните дневни светлини се оферират и мощни ксенонови фарове, които облекчават шофирането на дълги дистанции през нощта.

 ai2p3026

Целта на конструкторите е да обезпечат бизнес класа както за пътуващите, по този начин и за техния лидер. С тази концепция неговото работно място е проектирано да бъде комфортно и в стила на леките коли на Ford. Новият инструментален панел е направен от приятни на досег и устойчиви на изхабяване материали. Помислено е и за практичността, с цел да могат водачите си да употребяват кабината като мобилен офис. Оформени са доста места за съранение на движимости, като единствено в инструменталния панел техния размер доближава 25 л. Това са три открити ниши в горната част на таблото с място за клипбордове или мобилни устройства, както и огромната жабката за папки с формат A4 в долното затворено поделение.

 ai2p3106

Водачът дава гласови команди

За лидера на актуализирания Transit Custom са проектирани напълно нови екрани и надзорен панел за увеличена ергономичност и лесна приложимост. Високите равнища на съоръжение разполагат с „ плаващ “ 8-инчов пъстър сензорен екран, сходен на таблет. Чрез него се работи комфортно с информационната и развлекателна система SYNC 3 на Ford, която може да бъде ръководена с жестове „ плъзване “ и „ прибиране с пръсти “. Тя разрешава на водачите да дават и гласови команди, като е съвместима с платформите Apple Car Play и Android Auto. За смарт телефона на водача е отделено място в центъра на инструменталния панел, където могат да се държат и зареждат и други външни устройства. До скоростния лост са налични USB порт и 12-волтов извод.

 ai2p2982

Други нови практични характерности в модела са изваждаща се подложка за чаша под скоростния лост. Тя добавя поставките за чаши и отделенията за двулитрови бутилки в двата края на инструменталния панел. Джобовете на вратите също са с напълно освежен дизайн, с цел да оферират повече място за предпазване и приложимост. Дръжката е завършена по нов метод и е вградена в декоративната обшивка на вратата, а под нея има три огромни пространства за предпазване.

Въздушно окачване и състезателен вид

За удобното пътешестване за лидера и пасажерите в актуализирания Transit Custom способстват седалките, които оферират комфортно настаняване и добра опора. Новите тапицерии наподобяват с високо качество и резистентност при продължителна приложимост. Текстилните материи са минали строги проби за изхабяване, с цел да се запазят в добра форма.

 ai2p3016

По отношение на електрониката в помощ на лидера, Transit Custom е първият лекотоварен автомобил, предлагащ функционалност за образован ограничинел на скоростта. Тя разрешава автоматизирано поддържане на оптималната скорост в границите на допустимите ограничавания, посредством системата за различаване на пътните знаци. Друг потребен помощник следи мъртвата зона на видимост и предизвестява за непряк трафик. Това улеснява маневрите, изключително излизането на заден ход от паркомясто, когато видимостта постоянно е лимитирана.

Тези нововъведения допълват необятната гама от технологии, които към този момент са налични в Transit Custom. Сред тях се открояват помощник за попречване на конфликти с функционалност за различаване на пешеходци, предизвестие за съблюдаване на лентата, стабилизация на каросерията при непряк вятър и адаптивен круиз надзор.

 ai2p3004

В листата на новостите би трябвало да бъдат включени дружелюбната 6-степенна автоматизирана трансмисия SelectShift и уникалнoтo за сегмента задно въздушно окачване при моделите Комби М1, коeто обезпечава мека, следена и плавна возия при всякакво натоварване.

Върховият модел Transit Custom Sport е чудесно квалифициран за динамично шофиране с мощ от 170 конски сили и предлага необятен избор от осем разнообразни разновидността на каросерията и седалките, в това число ван, комби и ван с двойна кабина, къса или дълга база. Характерните две ленти на предния похлупак и екстериорен бодикит са с освежен дизайн за новия модел, в това число впечатляващи нови двуцветни ленти в черно с оранжеви или сребристи акценти. Спортният жанр продължава в кабината с частична тапицерия на интериора с кожа Ebony, която съчетава нови релефни текстилни вложки и кожени опори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР