Преди години една от големите разлики между Кристиано Роналдо и

...
Преди години една от големите разлики между Кристиано Роналдо и
Коментари Харесай

Феноменалният гол на Меси срещу Ливърпул, който остави света без думи

Преди години една от огромните разлики сред Кристиано Роналдо и Лионел Меси беше в изпъленението на директни свободни удари. Тогава португалецът беше считан за може би най-хубавия реализатор в света, до момента в който Ла Пулга даже не изпълняваше фауловете в Барселона. В последните 4-5 години обаче Лео промени напълно методиката на осъществяване на директни свободни удари, а в последните 3 години каталунците се радват на изумителните му осъществявания от статични положения.
Факт е, че Лео Меси трансформира директния свободен удар в своя запазена марка, а един от най-важните, а и красиви, голове в кариерата му от фаул падна против Ливърпул . При 2:0 Ла Пулга беше фаулиран на към 25 метра от вратата, само че дистанцията не беше проблем за аржентинеца. Той се ускори в характерен жанр под звуците на " Камп Ноу ", като единствено секунда след удара почитателите знаеха, че това ще е гол. Но дали попадението не беше дело на неточности в стената на Ливърпул?
Алисон подреди играчите пред него по доста чудноват метод. Знаейки, че точно Меси ще извършва директния свободен удар, бразилецът нито покри левия ъгъл, нито десния. Стената покриваше средата на вратата, а самият той си избра да застане зад играчите, а по този метод нямаше по какъв начин да види топката досега, в който не е на 13-14 метра от неговата врата. Въпреки това, с дългите си ръце той имаше късмет да стигне до топката, в случай че не беше лекият рикошет, който промени траекторията на топката до съвършена линия.
Ударът на Меси се оказа, че не е " чист ", защото топката срещна рамото на Гомес (крайният човек в стената на Ливърпул). По този метод кълбото добави към своето въртене, само че и промени леко посоката си. Без докосването до рамото на играча, топката нямаше да е тъкмо в сглобката и щеше да се трансформира във допустима за избавяне от страна на Алисон.

Именно директният свободен удар обаче показва какво се случи на " Камп Ноу " в сряда вечер - единият тим имаше шанс и осъществя ситуациите си, до момента в който фортуна тотално обърна тил на другия.
Вижте осъществяването на Меси, на което ще видите всички тези фактори!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР