Преди година за Truist дори не ставаше дума. Сега това

...
Преди година за Truist дори не ставаше дума. Сега това
Коментари Харесай

Най-голямата банка, за която чувате за първи път

Преди година за Truist даже не ставаше дума. Сега това е една от най-големите банки в Съединени американски щати, пишат създателите на CNN Business.

След като в понеделник сливането на SunTrust и BB&T на стойност 28 милиарда $ стана факт, това значи, че тези марки постепенно ще изчезнат. И това поради тяхната обща 275-годишна история.

Сделката е най-голямата такава в банковата сфера от 2004 година насам. Тя беше показана като обединение на равни финансови институции, което принуди и двете банки да загърбят предишното макар вековната си история, раждайки се Truist.

" Цялата същина на Truist се състои в две огромни, емблематични, остарели компании, които се сплотяват, с цел да образуват нова организация, която гледа напред ", съобщи изпълнителният шеф на Truist Кели Кинг пред медията.

Truist публично стартира да търгува като нова компания в понеделник, откакто получи регулаторно утвърждение. Пред това обаче компанията нае компания за брандиране, която да кръсти новата мегабанка.

" Ние им дадохме чист лист хартия и казахме, че желаеме име, което не носи багажа на предишното ", сподели Кинг, който преди този момент беше изпълнителен шеф на BB&T.

И въпреки всичко новото име провокира рецензии, изключително в обществените медии, а съгласно неофициална анкета в Twitter повече от две трети от потребителите " ненавиждат " името Truist.

Кинг обаче остава оптимист. Той предвижда, че новата марка в последна сметка ще се хареса и напомня на критиците, че Verizon и Nike също са измислени думи. " Нямаме никакви задни мисли към новото си име. Обичаме го ", споделя той.

Тръст даже направи компромис с местоположението на централата си. Новата банка ще бъде основана в Шарлът, само че ще има и мощно наличие както в Атланта, където е седалището на SunTrust, по този начин и в Уинстън-Салем, Северна Каролина, където се намира BB&T.

Без всеобщи съкращения

Клиентите на банката към момента не са забелязали основна разлика от сливането. Имената в локалните клонове не са се трансформирали и не се чака това да се случи най-малко още една година. Въпреки това клиентите на банката към този момент могат да употребяват гратис всеки от всичките общо 4 500 банкомата на новата група.

Иначе Truist даде обещание, че със договорката ще се икономисат разноски в размер към 1,6 милиарда $, в това число посредством закриване на клонове.

По думите на Кинг Truist не е решил тъкмо какъв брой клона ще се затворят. Все отново той признава, че на някои места клоновете на BB&T и SunTrust са ситуирани безусловно един до различен, което няма да бъде рентабилно за новата мегабанка.

Когато сливането беше оповестено, SunTrust и BB&T дадоха обещание да не уволняват чиновници. " Това е най-състрадателното и вярно нещо за нашите съотборници ", сподели Кинг, допълвайки, че макар идното закриване на клонове банката няма просто да уволни чиновниците си.

" Все още сме дребни "

Тръстовата договорка подлага на тестване апетита на страната за огромни банкови съглашения. Все отново договорката е най-голямата такава след финансовата рецесия от 2008 година. С повече от 460 милиарда $ активи и 330 милиарда $ депозити, Truist към този момент е търговски заемодател №6 в Съединени американски щати.

Сливането на SunTrust и BB&T получи единомислещо утвърждение от FDIC, макар че един чиновник предизвести, че договорката може да носи със себе си " доста обилни опасности за финансовата непоклатимост ".

Кинг е на мнение, че сходни изказвания са пресилени. По думите му салдото на Truist е омаловажаван от този на най-големите банки на Wall Street. JPMorgan да вземем за пример разполага с активи от 2.8 трилиона $, което е почти шест пъти повече от това, което има Truist.

" Ние сме огромни, само че към момента сме дребни ", споделя Кинг.

И за разлика от JPMorgan, Bank of America и Citigroup, Truist не е огромен състезател в другите типовете " екзотични финансови скъпи бумаги, които подхраниха рецесията през 2008 година ", пишат създателите на CNN.

" Ние не сме интернационалните, не вършим доста необикновени, комплицирани и рискови типове транзакции ", добави Кинг.

Миналата седмица сенаторът Елизабет Уорън въпреки всичко разгласи, че има проекти да вкара законодателство, което да принуди регулаторите да наблюдават по-внимателно банковите сливания. Кандидатът на демократите за президент се притеснява, че тези покупко-продажби ще основат институции от вида " Too-Big-To-Fail " (твърде огромна, с цел да се фалира), както тези, които изискваха големи избавителни ограничения по време на последната рецесия. Уорън също по този начин се опълчи на Федералния запас за обстоятелството, че не е отказал нито едно от 3 819 заявки за сливания на банки, декларирани сред 2006 и 2017 година.

Кинг обаче е на мнение, че при обединение не е имало нищо неправилно и притеснително. " Това беше доста изчерпателен и непоколебим развой, който изцяло подкрепихме. Беше интензивно ", сподели той.

Изпълнителният шеф на Truist означи също по този начин, че банките постоянно отдръпват своите заявки за обединение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР