Преди година Volkswagen официално потвърди намерението си да пусне достъпен

...
Преди година Volkswagen официално потвърди намерението си да пусне достъпен
Коментари Харесай

Най-евтиното ново VW: ето как ще изглежда

Преди година Volkswagen публично удостовери желанието си да пусне наличен електромобил, който е по-малък от настоящия ID.3, като това би трябвало да се случи доникъде на десетилетието. Очаква се даже да има две разновидности: хечбек ID.2 Urban и SUV ID.2 X. Или другояче казано това ще са електрически автомобили, които ще са аналози на на моделите с ДВГ Polo и T-Cross.

Миналата есен производителят сподели грандиозна идея за въпросното ID в Мюнхен. Тогава стана ясно, че прототипът Life е много непосредствен до серийната версия. И наподобява разумно да предположим, че тази кола със своя ъглов дизайн и 190 мм луфт не е предвестител на нормалния градски хечбек, а на неговият издигнат брат. Художникът на Motor1 разви концепцията, като си показа по какъв начин може да наподобява подобен автомобил в комерсиалната си версия.

Той придава на минималистичната предница по-традиционен тип с чифт стандартни фарове и черна " решетка " сред тях и прибавя вентилационни отвори, които изцяло липсват на шоу колата. Мекият прибиращ се покрив отстъпва място на закрепен таван, а камерите за назад виждане сменя с познатите ни огледала, чиито тела, както и редица други външни елементи, са боядисани в черно за контрастност.

Volkswagen ID. Life  Най-евтиното ново VW: ето по какъв начин ще наподобява

Въз основа на гореспоменатия Volkswagen ID. Life, ID.2 X ще получи нова, опростена версия на платформата MEB с предно предаване и цялостен мост вместо без значение задно окачване. Батерията от 57 киловатчаса, ще разрешава пробег до 400 км с едно зареждане в цикъла WLTP. Но мощността на електродвигателя, който развива 234 к.с. на концепцията и 290 Нм сигурно ще бъдат понижени. За съпоставяне, кросоувърът ID.4 със задно предаване, даже и в топ версията си с по-голямата батерия, създава единствено 204 к.с. и 310 Нм.

Навлизайки на пазара, Volkswagen ID.2 може да се конкурира с модели като Renault 5 и към момента хипотетичните евтини електрически автомобили от Hyundai и Tesla. Германският производител разгласи и приблизителната си първична цена. Тя ще възлиза на 20 хиляди евро, като все още по-евтина е само Dacia Spring.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР