Преди година стартира най-новият турнир на УЕФА - Лига на

...
Преди година стартира най-новият турнир на УЕФА - Лига на
Коментари Харесай

Лига на нациите в решителната фаза: 4 отбора в битка за най-новия трофей

Преди година започва най-новият шампионат на УЕФА - Лига на нациите. Целта му беше да размени безсмислените контроли на европейските отбори, като ги изправи против противници от своя сан.

Като всяка конкуренция обаче и тази би трябвало да има спортен детайл и победител. 4 са тимовете, които от през днешния ден ще спорят за правото някой от тях да бъде първият първенец в Лигата на нациите.

Домакинът Португалия, Швейцария, Холандия и Англия си дават среща в Порто и Гимараеш. Те приключиха на първите места в групите си в Лига " А ". Шампионът ще стане явен на 9 юни, когато е финалът. Преди това предстоят 3 мача - два полуфинала и мач за трето място.

Снимка: Reuters

Днес (5 юни) един против различен се изправят Португалия и Швейцария. Това ще е 23-ти мач посред им, като настоящите европейски първенци ще би трябвало да наваксват. Роналдо и компания имат 7 победи, против 10 за противниците им.

Звездата на " Ювентус " не взе присъединяване в мачовете от груповата фаза, само че за финалите ще е на линия. Това ще подтиква в допълнение противниците му. " Черешката на португалската торта " - по този начин го дефинира селекционерът на Швейцария Владимир Петкович, който също ще разчита на най-изявените си играчи.

Снимка: Reuters

В другия полуфинал следва типичен конфликт сред Холандия и Англия. Мачът ще се играе на 6 юни.

Победителите ще си съперничат във финала, до момента в който победените ще си разпределят трето и четвърто място.

Ако оставим славата встрани, то паричните награди в шампионата не са по никакъв начин за занемаряване.

Само за присъединяване си във финалната четворка отборите ще получат по 2,25 млн. евро. Такава е и наградата за първо място в груповата фаза. Шампионът ще прибере спомагателни 6 млн. евро, вторият - 4,5 млн. евро, третият - 3,5 млн. евро, а последният - 2,5 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР