Преди година Microsoft обяви своята инициатива Rural Airband, в рамките

...
Преди година Microsoft обяви своята инициатива Rural Airband, в рамките
Коментари Харесай

Microsoft иска да достави интернет на 3 млн. души в селските райони на САЩ

Преди година Microsoft разгласи своята самодейност Rural Airband, в границите на която компанията се надява да обезпечи широколентов интернет достъп на 2 милиона души в селски, отдалечени и труднодостъпни региони на Съединените щати. Сега софтуерният колос актуализира упоритостта си и към този момент се прицелва в най-малко 3 милиона души до 2022 година
„Тази убеденост се базира не просто на свършената досега работа, само че и на това, че сме вложили много в новата екосистема“, споделя президентът на Microsoft Брад Смит.

В рамките на последните 12 месеца Microsoft се е споразумяла с 13 телекомуникационни компании в 13 щата да достави широколентов достъп в техните райони, употребявайки ТВ инфраструктурата им.

Така към този момент 1 милион души са част от интернет, а през 2019 година компанията се надява да навлезе в още 12 щата, в това число такива с сложен терен като Мисисипи, Оклахома и Западна Вирджиния.

Microsoft базира плана си на така наречен бели ТВ полета : елементи от спектъра към 600 MHz, които ТВ фирмите не употребяват, само че по които може да се достави безжичен сигнал. Компанията има вяра, че трансформирането на белите ТВ полета е най-хубавият метод за обезпечаване на интернет достъп в отдалечени региони с плътност на популацията сред 2 и 200 души на квадратен километър.

Първоначалният анонс на Airband в действителност бе посрещнат на нож точно от ТВ фирмите, които възроптаха, че „захаросаните проекти на Microsoft подвеждат хората и заплашват да ги оставят без жизненоважен ТВ достъп“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР