Преди година и половина Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач беше

...
Преди година и половина Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач беше
Коментари Харесай

Кубинско дежа вю за Уайлдър

Преди година и половина Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач беше на косъм да загуби своя несломим ореол. Кубинският звяр в тежка категория Луис Ортис стана първият боксьор, който сътвори големи неприятности на американския нокаутьор. 40-годишният деец с противоположен гард пласира брутални удари в главата на американеца. Уайлдър оцеля след канонадата и направи впечатляващ поврат.

Бронзовия бомбардировач показва за следващ път своята брутална мощност и отхвърли надъхания Ортис в 10-ия рунд. За завързания мач приказва и фактът, че до този миг Уайлдър водеше единствено с една точка в картите и на тримата съдии.

Тази нощ в Лас Вегас Кинг Конг получава втори късмет. Кубинецът от Камагуей наподобява по-надъхан от всеки път да довърши започнатото. Ортис призна, че е позволил основна неточност в първия мач, като е оставил Уайлдър да се възвърне.

След 31 победи (26 с нокаут) и 1 загуба беглецът от Острова на свободата осъзнава, че това евентуално е последната му опция да нападна международната корона. Ортис постоянно е изумявал със своята композиция от техника и мощност. Много експерти го дефинират като спящо страшилище, което е способно единствено за момент да вкара непредвидена композиция.

Кубинецът се завърна много сполучливо след провалянето от Уайлдър. Той записа три победи против съществени боксьори като Разван Кожану, Травис Кауфман и Кристиан Хамер.

“Вярвам, че съм най-хубавият боксьор в тежка категория “, уверен е Ортис, който прибегна до услугите на скандалния Виктор Конте.

Участникът в една от най-големите допинг афери в историята на американския спорт се включи в екипа на Ортис като диетолог. Резултатът е налице. Кинг Конг изглеждаше по-втален от всеки път, а непредубедените числа на кантара демонстрираха най-ниско персонално тегло в последните пет години.

По отношение на физиката Уайлдър (41 победи, 40 с нокаут и 1 равен) е естествено знамение. Той продължава да поддържа бойно тегло от към 100 кг при растеж 201 см. За съпоставяне ограниченията на мускулестият Антъни Джошуа са към 112 кг при растеж 198 см.

Американецът в типичния жанр сподели необикновено самочувствие и се закани още веднъж да нокаутира Ортис. Уайлдър беше повече от впечатляващ в последния си мач. Той нокаутира за две минути своя върл зложелател Доминик Бризийл през май и в този момент излиза за деветата отбрана на купата на Световния боксов съвет, която завоюва преди близо пет години.

В първия мач Уайлдър – Ортис кубинецът се справяше през по-голямата част от рундовете с бързината и мощта на своя съперник. Мудната на пръв взор отбрана на Кинг Конг прерастваше в жилещи контраатаки, които създаваха големи проблеми на Кафявия Бомбардировач. Дали Ортис ще промени нещо и по какъв метод ще подходи Уайлдър, с цел да отстрани заплахата от мощните левачки на своя противник? Отговорът – в ранните часове на неделната заран.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР