Преди европейските избори мнозина предвиждаха крах на социалдемокрацията и ни

...
Преди европейските избори мнозина предвиждаха крах на социалдемокрацията и ни
Коментари Харесай

Станишев в Берлин: ПЕС ще се бори за Социална Европа, бюджет срещу неравенствата и справедлив зелен преход

„ Преди европейските избори мнозина предвиждаха провал на социалдемокрацията и ни отреждаха трето или четвърто място. Но европейската левица се показа добре, тъй като подходихме политически - заложихме на мощен претендент и същински политики. В момента може да наподобява, че сме изгубили властовата борба за председателския пост в Европейска комисия. Но спечелихме най-важната - тази за политиките! Урсула фон дер Лайен пое ангажимент основни наши начинания да са измежду целите на новата Комисия. ”
Това съобщи президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев на интернационален конгрес в Берлин, който се организира като част от конгреса на Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Сред гостите на събитието бяха външният министър на Германия Хайко Маас, водачът на групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия, министърът по европейските въпроси на Италия Винченцо Амендола, както и зам.-председателят на Екологичен потенциал Катарина Барли.

„ Днешната конференция е проведена взаимно от ГСДП и ПЕС, както и доста други събития, поради дългогодишното ни положително съдействие. ГСДП е движеща мощ за отстояването на левите полезности в Европа. Освен обичайно положителните си връзки със социалистическите придвижвания в скандинавските страни, през годините немските социалдемократи са помагали и на левите партии от Португалия и Испания, както и на партиите от Централна и Източна Европа, да се демократизират. ", съобщи Станишев.

В речта си пред делегатите на конференцията президентът на ПЕС очерта непосредствените цели пред социалистите след започването на новия мандат на Европейска комисия:

„ Предстоят ни три значими биткии и за тях ще разчитаме на нашите другари социалдемократите в Германия. На първо място, разработване и използване на Европейски зелен пакт за по-чисти градове и по-добър въздух в Европа, за възстановяване на живота и здравето на европейските жители. Социалистите сме тези, които ще продължим да настояваме преходът към нисковъглеродна стопанска система да бъде обществено обективен, посредством обезпечаване на поддръжка за най-уязвимите райони и най-засегнатите браншове.

Втората борба е за Социалния дирек. Само посредством използването на плануваните ограничения като обективни условия на труд, минимално европейско възнаграждение, еднообразно заплащане за мъжете и дамите, Младежки проект, може да се реализира смяна и да се даде вероятност в живота на европейците.

Третата огромна борба е тази с неравенствата в Европейски Съюз. Европа би трябвало да остане обединена - без скорости и разнообразни направления, с цел да вървим дружно към равнене, вместо към основаване на нови разделения. Искаме обективен и обществен бюджет на Европейски Съюз. Ще се борим парите за кохезионна политика да не се орязват, както предлага десницата. "

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР