Преди една година в това студио коментирахме, че една от

...
Преди една година в това студио коментирахме, че една от
Коментари Харесай

Росен Миленов за ФАКТИ: Мутрите Божков и Пеевски бяха изпратени на почивка в Дубай

" Преди една година в това студио коментирахме, че една от огромните мутри - Васил Божков, беше изпратен на отмора в Дубай. Една година по-късно отново сме в това студио и разясняваме за друга огромна мутра - Делян Пеевски, който преди няколко седмици също беше изпратен на отмора в Дубай. Преди това имаше прекачване на това, което е заграбено, от юристи и интернационалните трансферисти като Спас Русев. Разпределяне по веригата ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ някогашният чиновник в българските служби за сигурност Росен Миленов.

" Спас Русев обикаля тук през последния месец и трансферира компании, той е в категорията " интернационален трансферист ". Офшорни компании, трансферира пари по сметки и така нататък, урежда връзките на Пеевски със системата. Системата това са Доган, това са хората от задкулисието. Там има доста стопански групи и така нататък Делян Пеевски си свърши неговата роля и към този момент съставлява заплаха за системата ", добави той.

" Има огромна разлика сред това, което управлява и това, което е прибрал, което е взел със себе си. Защото активите на компаниите, с които той е оперирал, те не са негови. Той е оперирал, бил е управител под опеката на страната. И преди сме го коментирали, тези хора, даже да вземем по-стойностни фигури като Ахмед Доган, са никои без страната. Ако не съставляват страната, в случай че не употребяват нейния запас, нейните богатства, те са никои. Казвал съм, че една касетка домати на пазара не могат да продадат. Зад гърбовете на тези хора се крие наличието на мракобесната система - ордите от хиляди хиени, те са на всички места. Знаем ги като стопански групи, олигарси, локални феодали, сивите кардинали във всяко едно министерство с по 30-40 индивида, клиентелистите - стопански, политически, по цялата пирамида, или в случай че би трябвало като отчисленост да описвам пирамидата, то на върха има 70 индивида, след това има 500, 15 000 и една здрава потребителска основа от 300 до 500 000. Това е системата ", изясни Росен Миленов.

Той разяснява и позицията на американски сенатори за корупцията в България:

" Наивно е да си мислим, че от през вчерашния ден те са се сетили за България, че на върха на страната безчинстват нарушители, потвърдени нарушители на най-високите върхове. Нали не си мислите, че тези сенатори са работили по самодейност? Ходили са авторитетни политически и стопански кръгове и просто все още ги задействат. Фактически са задействани (б.р. сенаторите) от " български деца " с икономическо и политическо въздействие, а пък отсреща тяхната страна ще получи някаква полза, като нови поръчки за военнопромишления комплекс и така нататък Нали към този момент дадохме няколко милиарда за самолети. А пък когато един управленец е извънредно подвластен, нестабилен и злепоставен, както е Борисов и всички към него... И Доган сближиха (б.р. ДПС) доста в последните години връзката си с американците. Самото назначение на основния прокурор в незаконна страна, който коли и беси, беше в съгласие с американците ".

След това в диалога още веднъж Делян Пеевски стана тематика.

" Просто един бушон го дърпат обратно, тъй като към този момент заплашва системата. Трябва да има някъде отдушник. Той е акумулирал в себе си доста отрицателна сила. Вече не е необходим, за неговото място чакат към 100 индивида. Тези от младите са още по-нагли, с по-арогантни дейности биха работили против страната. Мястото му (б.р. на Делян Пеевски) беше, че беше буфер сред това, на което лицемерно слагаме чертата - престъпност и страна. Буфер за пред света, другояче то е публично притежание, че страната в действителност е проведената престъпност ", разяснява още Росен Миленов.

По думите му, разлика сред Васил Божков и Делян Пеевски няма. Просто единият е от по-старите, а другият от по-младите мутри.

" Доган е най-големият лисунгер на прехода и постоянно стои в профил. Ние по тази причина организираме една акция в събота от 11:00 часа пред Боянските сараи с искане за затвор на Ахмед Доган. През целия си живот се крие. Като започнеш от Държавна сигурност, след това се крие посредством всички незаконни ръководещи обединения, които той сътвори и грабиха, крие се зад гърбовете на Борисов и Пеевски и ги реди. И за това би трябвало напън върху такива като Доган, поредност от акции, които са тъкмо пред домовете, тъй като пред празните здания (б.р. визират се институциите) видяхме, че не става нищо. Там да го притискаш (б.р. пред дома му), да им се покаже, че тук има хора ", разясни някогашният чиновник на службите за сигурност и деен жител.

Експертът по национална сигурност обърна внимание на това, че макар записите с премиера Бойко Борисов, макар фотосите и всевъзможни други доказателства, които го компрометират, на процедура нищо не се е случило с него. " Държавата е тяхна. Държавата не е на всички българи. Държавата е на една клика, която е овладяла всичко, употребява философията на вируса " Ганьо ", т.е. дребния балкански тарикатлък и посредством това събира една общественост, която е доста сплотена към материалния интерес. А пък за жалост, ние останалите жители, които сме ощетени от тази незаконна политика на всички изредили се до момента в Народното събрание и другите управляващи, не можем да се обединим, с цел да се противопоставим действително с резултат - да ги забележим тези в пандиза ", установи Миленов.

" Едните си потеглят с по 200-300 милиона, а другите търпят непрекъснатото нарастване на цените, непрекъснатото нарастване на такси и са смачкани и ощетени. Аз по тази причина споделям, че би трябвало да се борим за България на всички, но ние сега сме никои. Статисти. Обикновеният жител няма досег до страната си, без значение дали е при писането на закона или е при разпределянето на обществените средства ", добави той.

" На всеки един политик авансово се прави профил, без значение дали е за президент, дали е за министър председател, дали е за министър, прави се профил от така наречен ченгесарски групи,които са към всеки един кръг - политически и стопански. Например, когато Борисов залязва би трябвало да изкараш един противовес на него (б.р. в тази ситуация това е Румен Радев). И за това би трябвало да приказва по-възпитано, по-умерено, по-патриотично да приказва. На мекия Станишев и на всичките меки от Българска социалистическа партия им изкараха грубия Борисов, уличната мутра. И по този начин ни въртят. Аз за това споделям, че Доган е огромният лисунгер. Той познава в детайлности, в елементи манталитета на българина и ни води за носа към този момент 30 години. И най-хубавият див звяр би му завидял, че по този метод води жертвата си ", съобщи още Росен Миленов, а по-късно посочи, че ще има протестни акции пред домовете и на други, сходни на Ахмед Доган, нездравословни за българи човеци.

Бившият чиновник на службите разкри, че е получил информация, че Марешки купува гласове из страната, като цената е 100-150 лв. на глас, според от мястото. " Къде е полицията, къде е прокуратурата? Няма никой? ", за пита Миленов с съображение.

" Докато всички не влезнат в ръководството посредством механизмите за директно присъединяване, няма нищо да се случи в тази страна, тъй като вирусът " Ганьо " ни е поразил навсякъде'', безапелационен бе интензивният жител, който от години рядко пропуща митинг против политико-икономическата мафия у нас.

Той показа, че не се опасява от никого поради това, което приказва в общественото пространство, тъй като има безупречна известност и в интервала му в службите, и в този момент, когато е в частния бранш.

" От нарушителя не би трябвало да опасява честният човек. За това, когато приказваме за България, би трябвало да усетиш, че това е твоята страна, че тук гледаш фамилията, децата си, бъдещето на България и би трябвало да излезеш да ги защитаваш, както едно време се е ляло кръв по тези ширини, с цел да си запазят парчето место по времето на войните. Аз ви споделям, че смяна ще има, колкото и на някой да не му се желае. Като кажеш правдивост и незабавно би трябвало да пристигна на всеки български жител във въображението да види Доган, Борисов, Пеевски.... 15 000, по лист ги има в службите, в пандиза, да ги види зад решетките, да има иззети едни 50 милиарда и оттова насетне към този момент можем да приказваме на чисто, че в България има конституция, има закони, можем да приказваме за господство на закона, можем да приказваме за механизми, които да управляват всички тези правила, които ги изредих в конституцията, можем да приказваме за бизнес. Ама не бизнес, покровителстван от страната ", сподели към края на присъединяване си Росен Миленов и прикани жителите да държат главата си горе, което, казано по различен метод, значи да не губят вяра и кураж.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР