Преди една година в предаването „120 минути“ стана публично известно,

...
Преди една година в предаването „120 минути“ стана публично известно,
Коментари Харесай

Цанко Арабаджиев: До момента ББР е подала два сигнала в прокуратурата

Преди една година в предаването „ 120 минути “ стана обществено известно, че ББР – държавната банка, чиято съществена задача е да подкрепя с заеми дребния и междинен бизнес, е отпускала заеми в големи размери на избрани компании. Само 8 от тях са получили близо 1 милиарда лева от държавните пари.

Това беше и една от аргументите управлението на банката да бъде заменено. Изпълнителен шеф стана Цанко Арабаджиев.

„ От тези 8 компании 7 си заплащат постоянно, само че една е в просрочие от към 4 месеца. Кредитът е за 150 млн. лева Не мога да кажа кой стои зад кредите, защото тази информация към момента конфиденциална. Но в идващите дни и седмици дейностите ни ясно ще покажат коя е проблематичната компания “, сподели в изявление за „ 120 минути “ Арабаджиев.

По думите му компанията се е възползвала от опцията, дадена от Българска народна банка по отношение на Коронавирус, да не заплаща нито главница, нито рента. По кредите не е платена нито една вноска.

„ В момента, в който влязохме в банката преди година, беше да създадем обзор на всичките кредитни експозиции и да изготвим тактика за всяка една от тях. И там, където виждаме зла предумисъл или даже някакво закононарушение, да подадем съответните сигнали до прокуратурата “, изясни шефът на Банката за развиване.

До момента ББР е подала два сигнали в прокуратурата.

За кредите от 150 млн. лева е ясно към този момент, че към 70% няма да бъдат възобновени, посочи Арабаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР