Преди една-две години 12 чужди посланици започнаха да ни изпращат

...
Преди една-две години 12 чужди посланици започнаха да ни изпращат
Коментари Харесай

Близнашки: Президентът напипа верния тон

" Преди една-две години 12 непознати посланици започнаха да ни изпращат писма, по-късно посланиците се усилиха до 16. Още първоначално трябваше тези опити за вмешателство да бъдат пресечени, като им се изясни, че сходни групови дейности са неприемливи за една суверенна страна, която е избрала демократичния път на развиване ".

Това сподели проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR във връзка празника 22 септември - 109 години от оповестяването на Независимостта на България

Той продължи думите си, като съобщи, че българите имаме лични разбирания по какъв начин да живеем дружно, само че когато пропуснеш момента да сложиш на мястото външното вмешателство, другите се самонавиват, че могат да оказват въздействие.

Проф. Георги Близнашки разяснява и породилият скандал в Народното събрание отчет за националната ни сигурност, като акцентира, че той даже още не е минал на разискване и никой не е обърнал внимание защо става въпрос в него.

" Русия не може да ни бъде опасност по стечения на събитията, насъбрани от историята. Това, че други страни са в спор с нея си е техен проблем ", безапелационен бе професорът.

Бившият длъжностен министър председател акцентира, че политиците би трябвало да бъдат по-сдържани в обществените си изяви.

Проф. Близнашки обърна внимание и на политиката, която президентът Румен Радев води, като съобщи, че той последователно е " напипал правилния звук ". Това докара до проблема с изтребителите, като Близнашки акцентира, че президентът е можел да си спести целия този спор.

" Скандалът с изтребителите е стихия в чаша вода и е непотребен. Всичко това няма да докара до краен резултат, само разклаща основите на държавността. По-скоро би трябвало да се води спор по настоящата политика, а не по огромните стратегически процеси ", заключи гостът на малкия екран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР