Преди две седмици поканихме политическите сили на консултации как да

...
Преди две седмици поканихме политическите сили на консултации как да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Надяваме се най-после да спечелим в София

Преди две седмици поканихме политическите сили на съвещания по какъв начин да бъде финансирана многопартийната политическа система, тъй като това не е въпрос, който касае единствено обособените партии, само че и цялата система у нас. Българското общество би трябвало да бъде уверено, че ние, които представляваме жителите в Народното събрание, сме заслужили финансирането си. Това показа в студиото на ''Още от деня'' в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

,,Ние имаме позиция от години по отношение на размера на дотациите и по какъв начин би трябвало да се финансират политическите партии. Искам да прибавя още, че партийните дотации са най-контролираният разход в страната, това са най-стриктно следените пари'', уточни депутатът и разгласи, че ГЕРБ желаят да легализират корупцията, допускайки разновидността за частно финансиране на партиите.

,,В подобен случай българското общество би трябвало да избере какви политици желаят да го ръководят - такива, които са подвластни от гласоподавателите си, или такива, които са подвластни от бизнесмени'', разяснява Свиленски.

По отношение на договорката с ЧЕЗ националният представител от опозицията изрази разочарованието си, че българската страна не е показала самодейност да закупи сдружението.

,,Всичко е обикновено на ''Позитано'', доколкото може да е обикновено и умерено след загубата на евроизборите. Иначе в неделя ще има пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който ще избере новия шеф на предизборния щаб за идните локални избори'', изясни Свиленски.

На въпрос какъв би трябвало да е претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на столицата Георги Свиленски акцентира, че е значимо да бъде човек, който сигурно да бъде определен.

,,Очакваме най-сетне да спечелим София, тъй като отдавна не сме печелили в столицата'', заключи депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР