Преди две седмици имахме служителка, която бе със съмнения коронавирус.

...
Преди две седмици имахме служителка, която бе със съмнения коронавирус.
Коментари Харесай

Шефът на Спешна помощ алармира за нашествие на коронавируса сред медиците с линейки

„ Преди две седмици имахме служителка, която бе със подозрения ковид. В петък се откри, че тя е позитивна и по тази причина всички, които бяха контактни с нея ги изследвахме. После и цялата й промяна. Диагностицираната колежка се е завърнала от Австрия и е предходна безпроблемно през летището, където й е мерена температурата, само че е нямала признаци. Сега е добре и е под карантина ", разкри лекар Георги Гелев - началник на Спешна помощ.

Досега изследваните медици от Бърза помощ са 101. От тях има още шестима са открити като носители на вируса. Двама от тях са лекари, има фелдшер и 4 медицински сестри “, добави доктор Гелев. „ Две лекарки и двама водачи в този момент са сега във Военномедицинска академия (ВМА) и се чакат тестванията им “, разясни още шефът.

Той изясни, че медиците от Спешна помощ посещават към 250-260 случаия за едно дежурство денем. За 24 часа имаме към 500 адреса. „ Първият проучен екип е посетил към 600 адреса. От тези 101 индивида единствено 7 не са на работа “, разясни още доктор Гелев. Той сподели още, че през вчерашния ден тази промяна е била на работа.

Д-р Гелев сподели, че към момента не е ясно дали болестта е тръгнала от лекарката, върнала се от Австрия, или е тръгнала от адрес, който медиците са посетили.

„ Обадих се на няколко компании, които продават бързите проби за ковид. Поръчах 1000 теста за всичките ни 940 чиновници. Всички ще бъдат изследвани с бързите проби. Разговарям с две лечебни заведения - ВМА и Софиямед, където да бъдат проучен целият център с PCR тестове. Всички, които дадат позитивен резултат при бързите проби, незабавно ще отидат в една от двете лечебни заведения “, увери шефът на „ Спешна помощ “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР