Преди две седмици беше договорено създаване на работна група между

...
Преди две седмици беше договорено създаване на работна група между
Коментари Харесай

От „Възраждане“ се оплакаха от цензура, искат заседанията на работната група за зеления сертификат да бъдат излъчвани на живо

Преди две седмици беше контрактувано основаване на работна група сред представители на Министерски съвет и на „ “ както и на експерти в областта на медицината. Тя трябваше да излезе с общо мнение дали е потребен или нездравословен зеленият документ за българското общество. Тази работна група стартира да работи през днешния ден с огромно забавяне. Групата е в състав 12 души като 6 посочени от министър-председателя, отпред с неговия консултант Радка Аргирова и 6 посочени от нас. Това заяви водачът на „ “ на брифинг от Народно събрание през днешния ден.

Думата взе Диян Николов, един от представителите на „ “ в тази комисия. Той сподели, че през днешния ден работната група се е събрала в 11 часа: „ За страдание след едно положително начало в първите 5 минути и след малко показване незнайна жена от Министерски съвет влезе и сподели, че би трябвало трябва да спре живото лъчение. Ние желаеме да има безспорна бистрота. Оказа се, че това тормози експертната група на Министерски съвет. Започна полемика, която продължи 15-20 мин. и той не допуска да бъде записван форматът на работната група. Не виждаме какъв е казуса всичко да бъде транспарантно и да бъде излъчено “.

Той напомни, че самите ръководещи са държали на бистрота, когато са се водили съдружните договаряния. Николов сподели, че проф. Радка Аргирова еднолично взе решение, че срещата би трябвало да завърши.

Представителите от страна на работната група на „ “ приканиха Кирил Петков да каже дали протичащото се в работната група би трябвало да бъде транспарантно или не.

След него се изрече и доцент Атанас Мангъров: „ Искам да кажа, че се бяхме събрали там, с цел да не се събират хората пред Народно събрание. Нашата цел не беше да беседваме с Момеков и Аргирова, а хората да чуят какво ние желаеме да кажем и какво имат да кажат те. Някои хора това не ги устройва. Има неща, които те желаят да останат скрити “

Доц. Мангъров заяви, че каналът а журналистката Илиана Беновска е бил спрян след негово присъединяване. Той предложи някой от тяхната група да бъде изпратен като съветник в Благоевград, където лечебните заведения не могат да се оправят с приема на заболели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР