Преди две години скандалният холивудски режисьор Харви Уайнстийн платил 1

...
Преди две години скандалният холивудски режисьор Харви Уайнстийн платил 1
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн купил мълчанието на манекенка за 1 милион долара

Преди две години скандалният холивудски режисьор Харви Уайнстийн платил 1 милион $ на италианската манекенка Амбра Батилана Гутиерес , с цел да купи мълчанието ѝ, откакто ѝ протегнал ръка полово, оповестяват международните организации.

Те цитират списание " Ню-Йоркър ", което разказва събития от 27 март 2015 година. Тогава Уайнстийн приел манекенката в офиса си в Манхатън и се стигнало до половото посягане.
 Амбра Батилана Гутиерес Амбра Батилана ГутиересGulliver/Getty Images
Италианката подала тъжба в полицията. Органите на реда решили благодарение на модела да получат нужните доказателства, като предизвикали продуцента към откровения в телефонен диалог. По време на беседата Уайнстийн предложил на Гутиерес да го посети в хотелската му стая, а по-късно се извинил за недостойното си държание в офиса.

Окръжният прокурор тогава се отказал да повдигне обвинявания против продуцента, защото счел телефонния диалог за незадоволителна улика.
 Амбра Батилана Гутиерес Амбра Батилана ГутиересGulliver/Getty Images
След това Уайнстийн убедил пострадалата да подпише съглашение за неразгласяване на обстоятелствата по отношение на похищението, като ѝ платил 1 милион $.

" Аз даже не разбрах какво правех с тези книжа. Говорех неприятно британски и ми беше извънредно мъчно да осмисля всички специфични термини в съглашението ",спомня си италианската манекенка.
 Амбра Батилана Гутиерес Амбра Батилана Гутиерес с адвокатката сиGulliver/Getty Images
Тя видяла по какъв начин продуцентът се е разтреперил и схванала какъв брой значим е този документ за него.

" Но тогава трябваше да оказвам помощ на брат си и на майка ми и не желаех да разруша кариерата си и подписах! ", доверява Гутиерес.

Едва по-късно тя осъзнала, че е постъпила погрешно.

Обвиненията против Харви Уайнстийн набъбват:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР