Преди две години нямахме ваксини, сега нямаме ток. Заедно с

...
Преди две години нямахме ваксини, сега нямаме ток. Заедно с
Коментари Харесай

Ковачевски: Заедно с България ще се обединим да намерим решение за снабдяване с електроенергия

" Преди две години нямахме ваксини, в този момент нямаме ток. Заедно с България ще се обединим да намерим решение за доставяне с електрическа енергия. Договорихме се до сряда да формираме работна група с присъединяване на министерствата на стопанската система и енергетиката на районен съд Македония и България, която да разиска техническите благоприятни условия за доставка електричество. "

Това съобщи министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски на взаимен брифинг с премиера Гълъб Донев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Разговаряхме за количествата ток, които са ни нужни, заяви Ковачевски. Той посочи, че в хода на диалозите двамата са разискали техническите параметри, потенциалите и преноса, както и цените на тока.

От думите на Ковачевски стана ясно, че двамата министър председатели са говорили и за опциите на газохранилището „ Чирен ”.

Ковачевски изрази вяра, че в рамките от две седмици ще има решение и за РСМ, и за България, и за бизнесите, и за битовите консуматори.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР