Преди две години кравата Пенка от кюстендилското село Мазарачево избяга

...
Преди две години кравата Пенка от кюстендилското село Мазарачево избяга
Коментари Харесай

Кравата Пенка остава без дом, собственикът ѝ се заканва да я отведе в парламента

Преди две години кравата Пенка от кюстендилското село Мазарачево избяга в Сърбия. Заради прекосяването на животното до страна отвън Европейския съюз, съгласно настоящото законодателство, българските управляващи трябваше да умъртвят животното. Пенка, обаче беше помилванa. За нейното избавяне беше направена петиция, в която се подписаха хиляди. Дори сър Пол Маккартни от именитите "Бийтълс " излезе с апел в отбрана на кравата Пенка. Евродепутати също се застъпиха за кравата.

След интензивно търсене стопанинът ѝ я намира в Босилеград и връща Пенка вкъщи. От най-обикновена крава, Пенка се трансформира в кралицата на обора.

Кравата Пенка става майка до месец

"Има си хубаво теленце Джон. Радвам се на кравата и на теленцето ", показа пред Нова телевизия притежателят ѝ Иван. "Кръстих теленцето Джон на името на британския народен представител Джон Флак, който оказа помощ за оцеляването на кравата ", добави той.

Заради компликациите, през които са минали и претърпели дружно, Пенка е слабостта и гордостта на стопанина си.

Над Пенка и останалите 26 крави обаче са надвиснали още веднъж черни облаци, твърди стопанинът им. Скоро той няма да има къде да ги отглежда, тъй като са лишили парцела му. Самият той недоумява за какво, откакто има всички нужни документи, съдът дава противоречивия парцел на негов съселянин. Обезверен Иван се надява само на помощ от най-високо равнище. Затова кани министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г персонално да го посети.

Ако скоро имотния проблем на Иван не се реши, той обмисля да води Пенка в Народното събрание и там да я остави за развъждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР