Преди две десетилетия Шахар Биалик марширува енергично докато вече не

...
Преди две десетилетия Шахар Биалик марширува енергично докато вече не
Коментари Харесай

Бившият войник, създал финтех компания за $250 милиона

Преди две десетилетия Шахар Биалик марширува пламенно до момента в който към този момент не усеща краката си. На 18-годишна възраст тогава той се приготвя за специфичните елементи на Израел и би трябвало да марширува с 40-килограмова раница на гърба си, до момента в който измине 40 километра.

" Не можете да си визиите какъв брой мъчно е това. След като изминеш първите 10 километра си мислиш, че няма метод да продължиш напред. Когато завършиш тези 40 километра се чувстваш като че ли си мъртъв, само че си задоволен, че си съумял. Това те кара да смяташ, че всичко е допустимо ", споделя към този момент 38-годишният Биалик пред BBC.

През този интервал, в който той е боец в израелската войска, не може да си показа, че в миналото ще успее да сътвори сполучлив бизнес, който да го направи милионер.

Днес обаче Шахар е създател и началник на основаната в Лондон финтех компания, наречена Curve. То разрешава на потребителите да обединят в едно приложение всичките си банкови сметки, както и да употребяват една банкова карта за всички тях.

Това, несъмнено, звучи като концепция, която евентуално е хрумнала на доста други хора. Заради това и той в началото се съмнява в триумфа на начинанието си, чието начало слага през 2016 година.

Въпреки това Curve притегля вниманието на вложителите и през юли съумя да притегли нов кръг от инвестиции в размер на 55 милиона $. Така капитализацията на компанията набъбна до 250 милиона $.

" В рамките на идващите години ние ще бъдем листнати на борсата. И се надяваме, че ще бъдем оценени на към 50 милиарда $ ", споделя Биалик.

Роден в Тел Авив в учебно заведение Шахар не се оправя изключително добре, само че за сметка на това доста се увлича по компютрите. На 16 години е изпъден от учебното заведение си, само че по-късно стартира да учи компютърни науки. Две години по-късно стартира военната си работа.

След напускането на армията той се опитва в разнообразни бизнес инициативи и основава редица компании. Той признава, че до основаването на Curve неговата брачна половинка и фамилията ѝ се съмняват в това, че той Балиак ще успее да сложи началото на най-малко една сполучлива компания.

" Бащата на брачната половинка ми ме попита " Какво смяташ да правиш с живота си? Не можеш да пропиляваш по този начин гения си ", признава създателят на Curve.

Днес услугите на неговата компания се употребяват от над 500 хиляди консуматори в 31 европейски страни, а за нея работят над 150 души. Шахар готви и агресия в Щатите през идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР