Преди две десетилетия сексскандал за малко да коства президентството на

...
Преди две десетилетия сексскандал за малко да коства президентството на
Коментари Харесай

Сексът и Белият дом: от Клинтън до Тръмп


Преди две десетилетия сексскандал за малко да коства президентството на Бил Клинтън.

Точно преди 20 години американският президент Бил Клинтън съобщи, че "не е имал полови връзки с тази жена". Както се оказа, той е имал - и беше упрекнат, че лъже за сантименталните си прекарвания си с Моника Люински.

Днес различен американски президент е упрекнат в полова непристойност - по-конкретно в заплащане на една порнозвезда месец преди изборите през ноември 2016 година, с цел да не се шуми към прелюбодеянието му.

Такива бомбастични обвинявания биха имали резултата на целувка на гибелта за множеството политици. Но Тръмп не е естествен политик и в буйната му ръководство "това даже не е най-голямата история", написа Аарон Блейк във „ Вашингтон пост “.

Политическите анализатори си блъскат главите, с цел да обяснят за какво - когато става въпрос за Тръмп - такова признание води едвам до групово стесняване на плещи.

Клинтън, несъмнено, беше президент по това време и някои от неговите любовни срещи с Люински, 22-годишна стажантка, са се състояли в уединението на свещения Овален кабинет.

Тръмп е бил елементарен жител по времето, за което се твърди, че имал инцидентна полова среща през 2006 година с порноактрисата Сторми Даниълс.

Той обаче е бил женен по това време и брачната половинка му Мелания родила сина им по-малко от четири месеца по-рано.
 Моника Люински. Моника Люински. / БГНЕС
Тоби Берковиц, доцент по реклама в университета в Бостън, съобщи, че Тръмп има изключителна дарба да минава около свадите.

"Тръмп е аномалия", сподели Берковиц, който е служил като политически съветник на многочислени политически акции в допълнение към преподаването.

„ Уолстрийт джърнъл “ заяви предходната седмица, че Тръмп е платил на Даниелс 130 000 $, с цел да не помни за техния флирт.

И Тръмп, посредством персоналния си юрист, и Даниълс, която е на 38 година и чието същинско име е Стефани Клифърд, отхвърлят да е имало нещо сред тях.

Списание "Ин Тъч" разгласява предходната седмица изявление от 2011 година с Даниелс, в което детайлно се разкриват детайлностите за връзката им и това, което тя разказва като тяхно "общо пособие по секс".

Интервюто, което не е оповестено преди, е било направено преди хипотетичното сключване на съглашение за бранене на тайната от Даниелс през октомври 2016 година

Избирателите наподобяват незаинтересовани

Дж. Тери Мадона, шеф на Центъра за политика и публични въпроси в колежите "Франклин" и "Маршал", съобщи, че е малко сюрпризиран от неналичието на интерес към обвиняванията, свързани със Сторми Даниълс - изключително в сегашния миг "#Me Too" на броене на полови закононарушения.

„ Вие бихте помислили, че това е нещо, на което щеше да бъде обърнато много внимание, само че не, въобще не “, сподели Мадона. "Няма сразяващ интерес в американските медии и гласоподавателите наподобяват, като че ли са незаинтересовани".

Тери Мадона и други анализатори споделиха, че това може да се дължи частично на непрекъснатия екот на изключителни заглавия, излизащи от Белия дом на Тръмп.
 Мелания и Доналд Тръмп. Мелания и Доналд Тръмп. / БГНЕС
"Не мога да проумея - а аз върша това отдавна - дали е по този начин, тъй като съвсем всеки ден има нещо като голяма национална рецесия от един или различен вид", сподели Мадона. (Може би) това се дължи просто на обстоятелството, че това се е случило през 2006 г.", че Тръмп е бил елементарен жител и че сексът е бил - по всички описания – по взаимно единодушие “, сподели той.

Във всеки случай, Тери Мадона не мисли, че Тръмп има от какво да се тормози.

"Повярвайте ми, с Тръмп нещата могат да се трансформират, само че не мисля, че това ще провокира подобен интерес, че неговото президентство да дерайлира в този момент", сподели той.

Оливиа Нуци, сътрудник във Вашингтон за списание „ Ню Йорк “, приписва очевидната реакция на публиката и пресата на това, което може да се назова "умора от скандали" на Тръмп.

"Знаете ли, той имаше толкоз доста кавги като този, че съвсем всичко се отразява на всички нас като резултат на умората", сподели Нуци пред предаването на Си Ен Ен „ Надеждни източници “.

Берковиц се съгласи. "Мисля, че това, което се е случило, е, че някои хора евентуално са се вцепенили от това държание, когато става дума за Тръмп", сподели той. "Не става дума за това, че има различен стандарт за Тръмп", сподели той. "Тръмп реагира на изказванията: Тръмп смъква ръкавиците, хваща мобилния телефон и стартира да туитва. Той е твърдоглав във всичко. “

Берковиц съобщи, че това му припомня "по подигравка на Бил Клинтън".
 Сагата Клинтънови. Сагата Клинтънови. / БГНЕС
"Класиката от 1990-те години на Бил Клинтън е била: "Да не оставя нито едно обвиняване без отговор", сподели Берковиц. "По принцип - аз не желая да споделям неистина - само че с цел да се изкриви истината трагично. Той не се притесняваше за това. “

Даниелс, в това време, се възползва от своята популярност.

Тя се появи в Trophy Club в Грийнвил, Южна Каролина, през уикенда като част от турне "Make America Horny Again", което ще я води в няколко други страни през идващите няколко месеца. /БГНЕС

-------------

Анализът е на Агенция Франс прес.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР