Преди двадесет години RX създаде сегмента на луксозните кросоувъри и

...
Преди двадесет години RX създаде сегмента на луксозните кросоувъри и
Коментари Харесай

Запознайте се с първия 7-местен модел на Lexus за Европа

Преди двадесет години RX сътвори сегмента на първокласните кросоувъри и от този момент до през днешния ден е най-популярният първокласен SUV на Lexus в международен мащаб. С новия модел RX 450hL клиентите на Lexus към този момент се радват на седем места без да се лишават от комфорта и изключителния шир на автомобила. На българския пазар моделът се предлага със самозарядна пълнохибридна система и задвижване на четирите колела E-FOUR.
ФУНКЦИОНАЛНОСТ И СТИЛ

С новия модел RX L клиентите на Lexus към този момент ще разполагат с трети ред седалки без да се лишават от безупречния жанр и маневреност, с които моделът е прочут. При RX L Lexus усилва дължината на автомобила с 11 см в задната му част и употребява по-скосен ъгъл на стъклото на багажника спрямо петместния модел, с цел да обезпечи великодушна височина за пасажерите на третия ред и гъвкаво багажно пространство зад него.



Седемместната версия употребява систематизиране на облегалките на седалките на втория ред в съответствие 40:20:40. Достъпът до третия ред е елементарен посредством лост, който разрешава плъзгането на втория ред напред. С по-дълъг под на багажника зад третия ред седалки, спрямо съперниците, RX L предлага ненадмината многофункционалност.



Lexus създава третия ред в RX L моделите, тъй че да оферират същия комфорт и разкош като на междинния ред. Позицията на втория ред е леко по-висока от третия, като основава повече място за краката на пасажерите на задните места. Кожена тапицерия като стандарт се предлага в голям брой цветове. Тризоновата климатична система предлага самостоятелна климатична зона и обособени вентилационни отвори за пасажерите на третия ред седалки. Третият ред тапицирани с кожа седалки с електрическо уравление са интегрирани в пода.

Сред детайлите, които подчертват гъвкавостта на RX L, са равния под в багажника, самостоятелен LCD екран за ръководство на третата климатична зона, две поставки за чаши и два USB входа за зареждане на мобилни устройства за третия ред седалки.



ЛЕГЕНДАРЕН ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЗИК LEXUS

Моделите RX L от актуалната моделна година са оборудвани със същите равнища на сигурност, жанр, разкош и държание като награждаваната неведнъж версия с два реда седалки. Модерната композиция от многофункционален кросоувър и удобен, първокласен седан е облечена в несравним микс от остри ръбове и криви. Легендарната вретеновидна решетка Lexus, акцент при модела, е подчертана от елегантни хромирани лайстни. Опционалните L-образни премиум LED фарове употребяват три изключителни L-образни LED детайла от всяка страна.

Елегантните задни колонки основават илюзията на покрив, които лежи свободно в пространството над купето. Темата от вретеновидната решетка се повтаря в задната част като L-образните LED задни светлини обгръщат вратата на багажника и не престават върху задните калници. Дизайнът на 20-инчовите алуминиеви колела акцентират мощния външен тип. При всички коли RX външната багра съдържа стабилно на надраскване, самовъзстановяващо се покритие, употребяващо високоефективен макромолекулярен полимер.



БЕЗОПАСНОСТТА НА LEXUS

При новия 3-редов, 7-местен модел RX L от 2018 година, страничните въздушни възглавници вид " завеса " покриват всички три реда седалки. Системата Lexus Safety System+ включва Активна система, спомагаща за отбягване на конфликт (Pre-Collision System) и Разпознаване на пешеходци, Активен помощник за следване на пътната лента (LKA) с промяна на кормилото при отклоняване, Асистент за ръководство на дългите светлини (AHB), Адаптивен автопилот. Част от по-високите пакети са със Система за следене на мъртвата точка (BSM) с 360-градусов преглед от птичи взор на 12.3-инчов екран (PVM), Интелигентни паркинг датчици (IPS), Система за следене на пространството зад и настрана от автомобила (RTCB), Адаптивни дълги светлини (AHS).

RX 450hL

Хибридната система на модела се задвижва от пълнохибридна система, употребяваща 3.5-литров, V6 бензинов атмосферен мотор, два мощни мотор-генератора, произвеждаща 313 кс систематична мощ. Моделът е общоприетоо оборудван с AWD система за задвижване на четирите колела E-FOUR, с самостоятелен заден електрически мотор-генератор.

В Lexus RX 450hL системата Drive Mode Select прибавя спомагателен, четвърти режим – EV, който разрешава придвижване в напълно електрически режим при ниски скорости и къси дистанции. Режимът е отличен при паркиране в тесни пространства или гаражи, както и за извършване на ежедневни задания в града.

СЪВЪРШЕН ДИЗАЙН И ЛУКС НА ИНТЕРИОРА

Купето на RX е създадено с изключителни елементи, които включват седалки, които следват извивките на тялото на пасажера, и наличните полирани дървени лайстни, които леко се извиват от централната подпора към жабката.

Предлаганите интериорни украшения включват бамбукови матови вложки, вложки от орех, тъмнокафяви вложки Shimamoku, 3D интериорни вложки и лазерно изрязани вложки, интегриращи естествено дърво и алуминий. При 3D интериорните вложки на базовия модел е прибавен тримерен, блестящ образец, който основава първокачествен тъничък пласт с чувство за дълбочина.



Предлаганият пълноцветен Head-Up екран (HUD), който е имплементиран в дизайна на инструменталното табло, може да прожектира основна информация на предното стъкло, с цел да подкрепи съсредоточаването на лидера върху пътя.

МУЛТИМЕДИЙНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

От мощно аудио озвучаване до последно потомство екрани, наличните мултимедийни благоприятни условия за моделите на Lexus RX L покриват всички потребности. Стандартната система Display Audio включва 8-инчов екран, AM/ FM радио, Bluetooth® аудио, микрофон за гласово различаване, слот за микро SD карта, мини жак AUX, два USB врата и 12 високоговорителя. Често употребяваните бутони за ръководство са насочени към лидера, а USB портовете на междинния ред седалки разрешават на пасажерите да зареждат своите мултимедийни устройства.

Пакетът Luxury предлага мобилен тон, който да отговори на условията на меломаните, като стандарт с налични 835-ватова, премиум аудио система Mark Levinson с 15 високоговорителя в комбиниране с навигационна система. Модерна Clari-Fi™ технология, която възвръща качеството на звука, който се губи при цифрово компресиране, вдъхва нов живот на цифровите музикални файлове.

Наличен е и първият в промишлеността 12.3-инчов мултимедиен екран във висока резолюция и с делене на екрана, който предлага навигационна карта на цялостен екран или едновременен достъп до аудио, климатичната или други системи. Опционалното съоръжение включва и елементарен за потребление интерфейс Remote Touch, имитиращ мишка за ръководство.

Най-мощният модел на RX L, който също по този начин осъществя и най-нисък разход на гориво – RX 450hL, включва и алтернатива за климатизирани предни седалки втори ред такива с отопление и вентилация, както и Система за следене на мъртвата точка (BSM) със Система за следене на пространството зад и настрана от автомобила (RCTB).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР