Преди два месеца в семейството на свещеник Алексей Атанасов от

...
Преди два месеца в семейството на свещеник Алексей Атанасов от
Коментари Харесай

Традициите и ценностите са водещи в семейството на свещеник от Варна с шест деца

 Преди два месеца в фамилията на духовник Алексей Атанасов от Варна се появи дребната Ангела, която е шестото дете в фамилията, оповестява Българска национална телевизия.

Отец Алексей е роден в Хавана. Баща му е кубинец, католик, а майка му - българка, православна християнка. Преди да стане духовник, Алексей среща брачната половинка си Димитрия в един от варненските храмове, къде слушали богословски беседи.

" Човек би трябвало да има вяра в Бога и в думите на Господ Иисус Христос, който предизвиква в това да изпитваме обич, а обич в тази ситуация с половинката би трябвало да е най-силна, без значение от компликациите, разликите във вижданията за живота ", споделя отецът.

Когато основали семейство, отец Алексей и Димитрия мечтаели за многолюдно семейство.

" Аз както ги обичам, по този начин и би трябвало да ги обгрижвам доста. Това от време на време за мен е мъчно, само че е доста радостно ", споделя Димитрия.

Отец Алексей има 5 дъщери и един наследник, който желае да поеме по пътя на татко си и да стане духовник. Детето към този момент оказва помощ в службите.

" Помагам, като давам кадилницата, поставям тамян, нарязвам нафората, оказвам помощ като държа нафората, с цел да си вземат хората ", изяснява Антон.

Най-важното за отец Алексей и брачната половинка му Димитрия е да научат децата си да познават вярата, да пазят фамилните обичаи и да бъдат положителни хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР