Преди два месеца слушах как партията на промяната ще ни

...
Преди два месеца слушах как партията на промяната ще ни
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Войната в Украйна може да премине в гражданска

Преди два месеца слушах по какъв начин партията на смяната ще ни научи на парламентаризъм.

Нека в този момент хората да ревизират какво от всичко, което дадоха обещание, го има в бюджета. Нищо!

В КОВИД рецесията ние инвестирахме стотици милиони в медикаменти, ваксини и в хората на първа линия. Сега на “първа линия” са военните, а ръководещите не заложиха нищо за защита в бюджета.

В Украйна се води война. Колкото и президентът Радев и военният министър Янев да се пробват да я показват като спор, инвазия или намеса. Когато столицата Киев е под обстрел - това е война. Нищо не оправдава войната и човешките жертви.

Радев разгласи, че тя ще завърши скоро. За страдание, съгласно мен няма да завърши. Тази война ще продължи дълго и ще бъде доста по-кръвопролитна. Тя може да премине в революция. И колкото и да им се желае на Радев и Янев да я заметат под килима, няма да стане.

Какво щe се случи с туризма? Това е боен спор в Черно море. И на този декор в България виждаме тоталната неадекватнист на ръководещата коалиция. И най-много - липса на водач.

Осъждам напълно политиката на Путин. В Москва и Санкт Петербург по тази причина имаше огромни митинги, на които хората обявиха, че не желаят война. Това е варварско нахлуване.

Нали щяхме да приказваме в един глас с Европейски Съюз? В ръководещата коалиция даже няма единна позиция по тематиката. Вчера в Народното събрание ГЕРБ излязохме с предложение да се забрани заплащането на средства от държавния бюджет по поръчки за Руския военно-промишлен комплекс. Политическа партия гласоподаваха “против”! Няма логичност да дават пари за ВПК на Русия, а в това време да затваряме въздушното си пространство за съветски самолети, с което ще санкционират туризма и хората. Министърът на защитата Стефан Янев даже предизвести ръководещата коалиция, че в случай че му изискат оставката, ще падне държавното управление! Той искрено ги заплаши!

Бойко Борисов, Facebook
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР