Преди два месеца, преди избора на Гешев за главен прокурор

...
Преди два месеца, преди избора на Гешев за главен прокурор
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: Жалко, ако главните мъже на страната си играят на дребнотемие

Преди два месеца, преди избора на Гешев за основен прокурор коментирахме, какво се крие за отхвърли на президента да не подпише указа. Казах, че не намирам персонално отношение на президента към Гешев. В този случай в този момент, не намирам някаква предумишленост в дейностите на основния прокурор, най-малко на този стадий. Би било тъпо в случай че основните мъже на страната си играят на дребнотемие.
Това съобщи някогашният правосъден министър Зинаида Златанова, разяснявайки днешното искане на Гешев към висшите съдии за метода, по който проверяващите би трябвало да действат, в случай че открият, че президентът може да е направил закононарушение.

Първо не знам някакъв съответен проблем президентът да е подложен - нарушаване на конституцията, осъществяване на закононарушение. Ние с вас не знаем. Няма съответен проблем, с цел да да има злободневност, уточни тя.

Спомнете си, че и предходният президент Плевнелиев бе подложен да се разисква неговия интегритет и случая с Марковска. Той реагира бурно, беше засегнат. И вторият случай, в който се заприказва за изменничество към страната бе, когато бе оголен, че провел диалог с представител на огромна непозната компания. А тя водеше каузи против българската страна. И двата случая замряха. Но Плевнелиев повтаря и в този момент, че е нарушаване по отношение на него от предходния основен прокурор.

Хората не могат да схванат какво се случва. Питането на Гешев бих поставила в подтекста на огромната му интензивност. Има упоритост, предпочитание да прави неща, които не са вършени. Добре е, тъй като конституционният съд ше внесе изясненост. Когато Конституционен съд отговори, ще се съберат отзиви от институции,политици, учени. Тогава ще имаме изясненост, какво съставлява този парламентарен текст. Гешев се отхвърля от правото той да пояснява тези текстове и ги ползва. Той ни споделя, че за всеки основен прокурор и президент би трябвало да знаем какво значи този текст, изяснява Златанова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР