Преди два дни 40 нови камери бяха монтирани по бус

...
Преди два дни 40 нови камери бяха монтирани по бус
Коментари Харесай

За два дни камери заснеха над 1000 каращи в бус лентата в София

Преди два дни 40 нови камери бяха инсталирани по бус лентите с цел да наблюдават за нарушавания на главните софийски булеварди. От тогава до в този момент над 1000 извършители са засечени от мобилните устройства до момента в който карат в бус лента.
Глобата за първо нарушаване от този вид е 50 лв., оповестява уеб сайтът mysofia.

Различни организации от години предизвестяват, че поради многото нарушавания бус лентите на процедура губят смисъла си. През 2015 сдружението „ Спаси София “ да вземем за пример единствено за час засече 496 извършители в лентата за рейсове на моста над „ 5-и километър “ на бул. „ Цариградско шосе “. При плануваните от закона санкции това би означавало наложени наказания от 24 800 лв. – единствено за час и единствено в едната посока. За цялата 2015 година обаче от Пътна полиция са наложили едвам 700 санкции за сходни нарушавания.

Членовете на групата акцентират, че бус лентите вършат градския превоз по-бърз, по-надежден и по-привлекателен. Ние бихме допълнили, че тарикатите, изпреварващи отдясно, след това забавят и двете други ленти при опитите си да се престроят.

Установените над 1000 извършители да карат в т.нар бус лента ще бъдат предадени на Пътна полиция, заяви в ефира на bTV Димитър Петров, шеф на дирекция „ Управление и разбор на трафика “.

Той добави че задачата не е самоцелно глобяване на водачите, а те да бъдат дисциплинирани и да се обезпечи по-бързо напредване на градския превоз в столицата.

„ Локациите на камерите не са загадка, те са на всички места където има бус ленти – приблизително на 400 метра една от друга “, посочи Петров.

Експерименти в Германия и Англия демонстрираха, че придвижване единствено по една лента постоянно е по-бързо от придвижването по три ленти, които в един миг би трябвало да се съберат в две, защото в първия вид трафикът се движи непрекъснато, а във втория се постановат прекъсвания и потегляния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР