Преди дни ви разказахме за ужасен случай, при който жена

...
Преди дни ви разказахме за ужасен случай, при който жена
Коментари Харесай

Това е майката, чието бебе с ковид усложнения беше отхвърлено от няколко болници в София

Преди дни ви разказахме за ужасяващ случай, при който жена е била разкарвана по столичните лечебни заведения в опити да откри помощ за 7-месечното си бебе, което е болно от коронавирус. Младата майка разгласява трогателен роман на стената си във Facebook.

Няколко лечебни заведения в София отхвърлиха да одобряват за лечение 7-месечно бебе с усложнения от COVID-19. За случая алармира майката на детето. 7-месечният Андрей подвига висока температура и се утежнява през нощта на 5 против 6 юли. Майка му вика кола за спешна помощ и тогава стартира огромното циркулиране.

" Детето беше с 39,6 градуса температура. След към 40 минути пристигна колата за спешна помощ, само че не това е казусът. Първо ни откараха в " Майчин дом ", където ни споделиха, че има поделение единствено за леки случаи “, сподели майката Мартина Петкова пред бТВ.

Закарани са и в Инфекциозна болница, където също не е имало места. Дежурният педиатър от Спешна помощ звъни на ВМА, откъдето също отхвърлят.

" После отидохме в педиатрията и там не ни одобриха. Детенцето беше с ниска сатурация, а на всички места ни връщаха, тъй като споделиха, че няма поделение “, добави Мартина Петкова. 

" В педиатрията няма разкрити кревати по една елементарна причина - кревати се откриват в инфекциозните отделения на Инфекциозните клиники. Екипите за Спешна помощ разполагат с точна информация къде има разкрити кревати. Не е удачно да се разкарва един пациент “, изясни доктор Благомир Здравков, шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев ".

Във въпросната нощ обаче на никое място не е имало свободни места и това е наложило дългото прекачване от болница в болница. Мартина Петкова споделя, че дежурният доктор от Спешната помощ е направил всичко допустимо, с цел да откри място - лишило му е часове и десетки телефонни диалози.

Коментарът на здравното министерство: " Болните от COVID-19 може да се лекуват отделения и клиники по инфекциозни заболявания, само че в случаите, когато положението на болния изисква интензивно наблюдаване и лекуване, то може да се обезпечи в изискванията на изолираност в останалите структури или в конструкция по упойка и интензивно лекуване “.

" Не знам за какво в лечебните заведения никой не е подготвен да се обърне внимание и то на най-беззащитните, приказваме за малко бебенце “, разяснява  Мартина Петкова.

На сутринта 7-месечният Андрей и майка му, която също е с COVID-19, са признати в детското поделение на " Пирогов “. След проучвания и няколко часа престой в последна сметка са преместени в Инфекциозна болница, където се възвръщат - и от Коронавирус, и от претърпяното.

Повече можете да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР