Преди дни стана ясно, че започва процедурата за промяна на

...
Преди дни стана ясно, че започва процедурата за промяна на
Коментари Харесай

Застрояване на Витоша - да или не?

Преди дни стана ясно, че стартира процедурата за смяна на Плана за ръководство на парк " Витоша ". Инициативата потегли от спортния министър Красен Кралев - с обяснението София да може да кандидатства за Младежката зимна олимпиада през 2024 година. За задачата ще е належащо да се строят нови спортни уреди и да се ремонтират остарели.

Промените будят опасения, че в планината ще стартира безотговорно строителство. Управляващите, в частност туристическият министър Николина Ангелкова, твърдят, че това няма да се допусне и става дума единствено за създаване на лифтове, с цел да се подтиква туризма.

Коментирайки тематиката, екоминистърът Нено Димов повтори изказванието, че сегашният План за ръководство на Витоша не разрешавал да има ремонт на лифтове, съответно на Драгалевци. Той съобщи, че би трябвало първо да бъде изменен проектът, с цел да има капиталово предложение. И не можа да изясни за какво е имало ремонт на употребената от " Мачирски спорт " територия – още веднъж място на Витоша, като само сподели, че ремонт било едно, а замяна - друго. Аргументът за смяна на проекта на Димов обаче е – за какво да продължаваме да караме " Запорожец ". Той настоя и, че лифтът на Драгалевци бил в естествен парк " Витоша ", а Мачирски - не.

Какво е Вашето мнение - би трябвало ли да се строи на Витоша? Подпомагането на туризма задоволителен мотив ли е и вярвате ли, че няма да се стигне до безотговорно застрояване? Застрашена ли е природата? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР