Преди дни се появи клип в социалните мрежи, на който

...
Преди дни се появи клип в социалните мрежи, на който
Коментари Харесай

Каква съдба очаква малтретираното от майка си дете от Перник?

Преди дни се появи клип в обществените мрежи, на който се виждаше, по какъв начин майка малтретира тригодишното си момиченце. Случаят е от Перник.
Последва незабавна интервенция на институциите. Момиченцето беше настанено в приемно семейство, а майката в психиатрия. Майката се оказа мощно религиозна.
Какво е бъдещето на детето? И какво съумяха да свършат институциите, демонстрира утринният блок на Нова телевизия.
„ От обследвания кръг близки – всички отхвърлиха да поставят грижи за детето. Това са всички родственици по майчина и бащина линия – баби, сестри и братя ”, споделя Румяна Герова, шеф отдел „ Закрила на детето ” в Перник.
„ Мотивът им е, че нямат финансова опция, други вършат ремонт в жилищата си. Тези причини би трябвало да приказват на всички, че това не може да бъде основателна, а единствено краткотрайна причина. Единственият, който прояви предпочитание е бащата на детето ”, прибавя Герова пред Нова.
Той е подал заявление, че желае да се вижда с детето, като е изработен и график за срещите. Вече е имало една такава сред двамата, като следва и втора.
„ Насочваме бащата към снабдител на обществена услуга на територията на Перник, с цел да може да се оцени неговата опция да се грижи за това дете ”, споделя Герова.
Майката е настанена за лекуване. Тя споделя, че е била напълно сама в грижите си към детето. Единственият човек, който се интересува от нейното положение е бащата на първото й дете.
„ Нямаме данни дали тя е принадлежала към някаква религиозна общественост. Имала е някаква религия, която й е пособия ”, сподели още Герова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР