Преди дни съюз Такси отново внесе предложение, с което иска

...
Преди дни съюз Такси отново внесе предложение, с което иска
Коментари Харесай

Активни потребители: Софийските таксита отново уговарят картел с общината

Преди дни съюз " Такси " още веднъж внесе предложение, с което желае Столичния общински съвет да усили размера на минималните таксиметрови цени за транспорт в София. Това се случва по-малко от година след последното нарастване от 25 ноември 2021 и в случай, че всеобщо превозвачите работят към минималните утвърдени цени. Това оповестяват от организацията " Активни консуматори ".

При минимална дневна от 1,05 лева./км и оптималната 1,78 лева./км всеобщата процедура е да се употребяват цени към минималните. Следователно пазарната равновесна цена за тази услуга е към или под минимално избраната от СОС цена, което обезсмисля всевъзможни причини и апели за нарастване.

Обратното, в случай че всеобщо фирмите използваха цени близки до оптималните, това би бил явен знак, че границите би трябвало да се актуализират в посока нагоре, разясняват от Активни консуматори.

От организацията слагат въпросът, за какво СОС дефинира такава минимална цена, каквато предложат от таксиметровия отрасъл? Активни консуматори има няколко хипотези:

- Защото общинските съветници не са учили стопанска система и разрешават на таксиметровия отрасъл да ги манипулира.

- Защото не имат вяра в конкуренцията.

- Защото се опасяват от протестните качества на сектора.

- Защото обичат да търгуват с въздействие.

- Защото ненавиждат гласоподавателите си.

Активни консуматори насочиха зов към общинските съветници в град София да оставят пазара на мира . Според организацията това е по-добрият вид за контролиране на цените.

А потребителите - вашите гласоподаватели в София няма да заплащат картелна надбавка в цената. Ако желаете да сте потребни на жителите, просто гласувайте минимална цена от 0,25 лв.. По този метод СОС няма да се трансформира в реализатор на претенции за административно контролиране на цените на таксиметровите услуги, като се пренебрегват пазарните правила и обективните благоприятни условия на потребителите да употребяват и заплащат една услуга, която не би се трансформирала като качество, а единствено като цена, споделят още от Активни консуматори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР