Преди дни от болницата в Лом беше изписан 62-годишният Димитър

...
Преди дни от болницата в Лом беше изписан 62-годишният Димитър
Коментари Харесай

Разказ от първо лице за битката с COVID-19 цели 135 дни

Преди дни от болничното заведение в Лом беше изписан 62-годишният Димитър Цветанов след 135 дни борба с COVID-19. Лекарите съумяха да го върнат към живот.

Той постъпва за лекуване в инфекциозното поделение на лечебното заведение 21 февруари тази година. Седмица по-късно е преведен в реанимацията в извънредно тежко общо положение, с тежка дихателна непълнота. Интубиран е и прекарва три месеца на апаратна вентилация.

След стабилизирането му следва възобновяване на двигателната интензивност, рехабилитация и отвикване от дихателния уред.

„ Не беше борба, това беше война. Срещна ме вируса, в който доста хора не имаха вяра, в това число и аз. Но той ме покоси и след влизане в болничното заведение два месеца съм бил в кома. След това пристигам в схващане и стартира интензивно лекуване “, споделя Димитър, който към този момент е в дома си.

Изключително признателен е на лекарите на сестрите и на санитарите, които са се грижили за него.

На Димитър Цветанов му следва дълъг оздравителен интервал. Той към момента не може да се придвижва без инвалидна количка.

„ На никого не поисквам да премине през такова тестване, през които преминахме аз и моите деца “, споделя брачната половинка му Христлена Цветанова.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР