Преди дни на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата

...
Преди дни на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата
Коментари Харесай

Владо Береану пред ФАКТИ: На Бойко Борисов винаги някой друг му е виновен

Преди дни на среща с кметовете на протестиращите против чумата села в Пазарджишко, министър-председателят на България Бойко Борисов уточни румънските туристи като преносители и респективно като виновници за взрива на чумата по свинете в България. Това му изявление докара и до остра реакция от страна на Министерство на външните работи на Румъния. В свое изказвания от министерството показаха огорчението си от думите на Борисов. По този мотив от ФАКТИ потърсихме за коментар българския публицист с румънски корени Владимир Береану, който е извънредно добре осведомен с всичко, което се случва в северната ни съседка и предвид на това няма по-добър събеседник от него по тази гореща, само че и неприятна тематика.

Българският министър-председател Бойко Борисов реши да оправдае неспособността на личното си държавно управление, което не съумя да овладее чумата по свинете в България, с румънските туристи. Защо съгласно Вас той постъпи по този начин?

- ''Отговорът е извънредно елементарен. Господин Борисов постоянно изяснява, каквото и да се случи, че някой различен е отговорен. Или негови прародители, които към този момент стартират да става исторически в смисъла на това, че той ръководи към този момент 10 години, или нещо друго, само че то би трябвало да е извън, би трябвало да няма връзка с него, да е неконтролируемо от него. Автоматично при сериозността на ситуацията с чумата по свинете, ''естествено, че някой различен е виновен''. То е автоматизирано. Даже се вижда какъв брой е неправилен този коментар. Ако инцидентно е правилен, което сигурно не е по този начин, то към този момент се е случило. Няма потребност да обвиняваш някакви туристи за нещо, което от дълго време се е случило. Не може непрестанно да не престават да носят тези туристи болестта. Дори инцидентно да се е случило. Основното е, че има проблем. Има митинги и не е доста елементарно да се оправиш със обстановката, с хората, които към този момент им е писнало от сходни ограничения и автоматизирано се появява в този момент, че румънските туристи били отговорни за цялата обстановка. Няма нещо, исторически, в случай че погледнете, което да се е случило неприятно в България и да не е отговорен някой различен, по обясненията на господин Борисов. Негова персонална виновност или като цяло на държавното управление му - в никакъв случай я няма'', разяснява журналистът Владимир Береану за ФАКТИ .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР