Преди дни московската полиция задържа четирима души пред сградата на

...
Преди дни московската полиция задържа четирима души пред сградата на
Коментари Харесай

Общуваме духовно от 5 г.: Защо арестуваха Борис за обяснение в любов на Захарова

Преди дни московската полиция задържа четирима души пред постройката на съветското външно министерство. Новината бе обявена от ТАСС, а измежду задържаните бе и българският публицист Борис Анзов. Той живее от дълги години в Москва и е предавал от мястото на събитието за редица наши медии.

" Арестуваните били облечени с кавказки национални носии и носели играчки-оръжия ", заяви пред ТАСС източник от органите на реда, когато новината бе оповестена.
 Арестуваха български публицист в Москва поради Мария Захарова (видео) Виж още
" 40-годишният Борис Анзов, родом от България, 26-годишен от Грузия, 44-годишен от Украйна и 20-годишен гражданин на Московска област бяха арестувани покрай постройката на външно министерство, до момента в който проведоха театър с отбор в национални кавказки облекла, с пистолети-играчки, пистолет-запалка, сувенирни саби и бич. Един от мъжете беше на кон ", споделя източникът на съветската организация.

Още фотоси вижте тук>>>>

Мъжът на кон е Борис Анзов. Всъщност, той е уредникът на цялото зрелище.

При разпита в полицейското ръководство Анзов обяснил, че е пристигнал в постройката на съветското външно министерство, с цел да направи предложение на представителя на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова. Срещу него е формиран административен протокол по част 1 на член 20.1 от Административния кодекс на Руската федерация (дребно хулиганство) с административна санкция от 500 рубли (б.р.-11 лева). Оръжията, който са играчки, са конфискувани.

Каква е предисторията и какво описа Борис Анзов пред Dir.bg четете в идващите редове.

Всъщност закачката със Захарова не е от през вчерашния ден . Борис Анзов постоянно участва на конференциите в съветското външно министерство и има не една и две фотоси с говорителката на ведомството.
 С Мария Захарова
С Мария Захарова
Снимка: Личен списък
Какво се случи?


" Случи се това, че аз се намирам в една ненормална страна. Русия е една ненормална страна ", стартира описа си Борис.

" В Русия още има градове, които са оградени с бодлива тел, в които не можеш да влезеш. Няма да те пуснат. В Русия такива градове съществуват. Аз отидох с цветя и с танци да желая ръката на една жена - на Мария Захарова , а те ме задържаха. Само в една страна като Русия може да се случи това нещо. Аз отидох с 15 кавказки тигъра, по този начин им споделят на кавказците, тъй като те са горделив народ. В първата Чеченска война 1993-1997 те сложиха на колене една Русия, нуклеарна страна. И аз отидох с 15 такива тигри, с цел да желая ръката на Захарова ", споделя Анзов.

Първо отишъл на 8 март, с цел да поздравя Мария Захарова с цветя и торта за Деня на дамата, само че нея я нямало.
 Анзов с
Анзов с "тигрите "
Снимка: Личен списък
" Отидохме отново при нея след няколко дни и взехме решение да й създадем малко празненство. Знаете, че Мария Захарова написа стихове. Тя беше написала една такава ария или стихче за Кавказ, за танците, за гордите нации. В стиховете й се приказва за "... аз като орел хвърча към своята орис ". А пък аз съм от Гоце Делчев и нашият герб е орел. И аз й демонстрирах по какъв начин един македонец лети и като орел към ориста си. Вижте, ние поддържаме връзка духовно към този момент 5 години .

Тя в никакъв случай не е посочила, че нещо, което върша за нея, не й е прелестно .
 Захарова с българската носия
Захарова с българската носия
Снимка: Личен списък
Преди време й подарих тракийска носия. Идеята бе на моя другар Кирил Колев от Обзор, който е 100% неработоспособен. Та той ми сподели: " Дай да й подарим на тая жена една носия. Ти вървиш на тези нейни брифинги. " Речено, сторено. Занесох и подарих носията. Тя я облече, а след това мислехме фотосесия да й създадем. И какво стана? Отивам аз с 15 тигри да й се обясня в обич, а те ме задържаха. Аз носих един автомат " Калашников ". Той е пластмасов, играчка.

Навремето ми го подари самият Михаил Калашников.

Става въпрос за макет. Имах и бутафорни гранати. Целта беше да й се обясня в обич, а всеки един от тигрите, тъй като те носеха по една роза, да й я даде. Да създадем един танц, да й подарим един букет. Аз бях на кон, бях облечена черно. В същия ден и тя беше облечена в черно. Съвпадение някакво. Тя не слезе при нас, само че ние си направихме нашия танц. Така и по този начин сме пристигнали. Обадих се в пресслужбата и ги помолих да слезе някой, с цел да вземе цветята. Бях подготвен да й се обясня в обич и да й направя предложение за брак. Ако откаже, откаже. Ако се съгласи, супер. Вижте, президентът на Русия Владимир Путин се разведе в Годината на фамилията. Неговият прессекретар Песков има четири брака. Дойде времето и на Мария Захарова да се омъжи повторно. Ако тя е съгласна, несъмнено. Мисля, че няма нищо неприятно да попитам и да и предложа брак. Пък какво ще стане... А в този момент може и да ме депортират ", споделя още Борис Анзов.  Анзов, облечен като арабин, и Захарова
Анзов, облечен като арабин, и Захарова
Снимка: Личен списък
" Влюбих се в нея от първия ден, когато я видях на брифинг преди 5 години . От пръв взор, както се споделя. После 2 години поред ме плашиха, че няма да ме пускат на брифингите й. Купих й палто със сърца, само че й го дадох скрито, а от пресслужбата по-късно желаеха да ми го върнат. Нарисувах й картина, която й подарих в на деня на дипломата. И това е преди две години. Захарова е доста ерудирана, деликатна и красива жена. Влюбен съм в нея. По време на конференциите няколко пъти е питала за мен, когато ме е нямало, тъй като съм бил болен и съм отсъствал. Когато й подарих носията, направих и шоколад в нейна чест. Има и сбирка от български виновност с нейния лик ", споделя още Борис и добавя, че един път й предрекли на Захарова, че ще се омъжи наново за мъж от арабския свят, което го предиздвикало да облече и арабски облекла.
 Анзов с автомат в ръка
Анзов с автомат в ръка
Снимка: Личен списък
Охраната на Външното министерство бързо повикала полиция, откакто 15-те " тигри " се появили на пропуща. Дошлите служители на реда и видели, че същински оръжия няма. Все отново четирима, измежду които и Борис, били арестувани.

" Казах на служителите на реда, че аз съм уредникът, само че никой не ме слуша. Бяхме пазарили коня от една жена, че и нея задържаха. Защо, никой не споделя. Единия от служителите на реда го познавах. Той се смее, само че аз отидох в ареста ", споделя за неволите си българинът.

В ареста Борис е бил паралелно с други арестувани, взели му и отпечатъци.  В ареста
В ареста
Снимка: Личен списък
" Третираха ме като нарушител. Изведнъж служителите на реда, не знам от кое място, откриха две момчета, които описаха цялото бутафорно оръжие и се подписаха като очевидци. Аз имах и запалка с лика на Мария Захарова, взеха ми я. Накрая на танците желаех да пусна и фойерверки, само че полицията пристигна по-рано и не съумях. Затова ми беше запалката ", споделя още нашенецът.

В ареста имало и други бандити, най-различни. Борис им разказал защо е арестуван, а те му дали отговор, че го одобряват като брат.
 Снимка: Личен списък
" Тези бандити като ме видяха и схванаха какво става с мен, ме короноваха. Направиха ме " Вор в законе ". (б.р. - върховен началник в проведената престъпност. Наименованието става доста известно през 1990-е години) Това е човек, който, като излезе от пандиза, става престиж. Бандитите в пандиза ми споделиха, че ще ми създадат татуировка.

Всички, които са лежали по пандизите, наложително си вършат татуировки с куполи на някоя черква.

И те ми нарисуваха такава в ареста. С писалка, несъмнено. И ми споделиха, че към този момент съм върховен нарушител. Интересното е, че такива закоравели нарушители, когато излязат на независимост, в естествения живот могат да бъдат и съдии. Когато двама бандити не могат да се схванат за несъмнено нещо, не се топят в полицията. Те викат подобен " Вор в законе ", който отсъжда в интерес на единия или на другия. Та от човек, който искаше да се изясни в обич на Мария Захарова, станах " Вор в законе ", споделя за премеждията си Анзов.

След като го пуснали от ареста, Анзов платил санкцията от 500 рубли - 11 български лв., и се прибрал.
 Анзов със сабя
Анзов със сабя
Снимка: Личен списък
" Интересно е, че с мен се свързаха две момчета от Англия - Илия и Радослав, които предложиха да ми платят санкцията. 11 лв. са нищо пари. Аз, до момента в който живях в българското посолство, съм платил към 120 000 евро наеми . Но това е друга тематика. Излязох от посолството, тъй като около пандемията го затвориха и не даваха да се вкарват посетители. Но след ареста ми, никой от посолството не се обади да пита жив ли съм, здрав ли съм , имаш ли потребност от помощ.

И в този момент може да депортират ,

тъй като се намирам в ненормална страна. Това, че съм отишъл с автомат, въпреки и пластмасов, с цел да желая ръката на Мария Захарова... Ако тя се направи на афектирана, на наранена, може да го изтълкуват по някакъв метод и умерено може ме депортират. Аз нищо неприятно не съм направил. Ние сме отишли с цветя, а не да водиме война. Макар че сме подготвени за всичко, македонец съм въпреки всичко ", споделя още за премеждията си Борис.
 Анзов е твърдо решен да изиска ръката на Захарова
Анзов е твърдо решен да изиска ръката на Захарова
Снимка: Личен списък
На 10 март той предложил на Мария Захарова да се възвърне остарялата традиция високопоставени държавни лица да се целуват уста в уста - както Тодор Живков и Леонид Брежнев.

" Едно време се целувахме и нямаше наказания. Сега не се целуваме и имаме наказания, смее се Борис. - Това го насочих като обръщение към нея в Деня на дипломата. "
 Има и кашкавал с лика на Захарова
Има и кашкавал с лика на Захарова
Снимка: Личен списък
Скоро той е подарил български котарак от Пирин на Захарова.

За доставката на котката му съдействали от Гражданско съдружие Приятели на Русия и Православния свят.

" Захарова не го одобри, само че ме назначи - мен, Борис Анзов, за страж и пазител на котарака на формалния представител на съветското Външно министерство. Котаракът се споделя Борис ", споделя още българинът.

След това Захарова е гостувала в известно съветско предаване, в което я попитали какво мисли.

" Тя единствено сподели, че мъжете би трябвало да бъдат по-сдържани. Не сподели, че е афектирана или нещо такова. Така че очевидно късмет има ", приключва описа си Борис.
 Пак в ареста
Пак в ареста
Снимка: Личен списък
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР