Преди дни малкият Коко навърши 4 годинки. Петел“ публикува призива

...
Преди дни малкият Коко навърши 4 годинки. Петел“ публикува призива
Коментари Харесай

Има добри хора, повярвайте: Само за ден след публикация в „Петел“ се събраха 3600 лева в помощ на малкия Коко

Преди дни дребният Коко навърши 4 годинки. „ Петел “ разгласява апела на неговата майка , която със сълзи на очи и свито сърце помоли хората да оказват помощ за неговото лекуване. Калоян Казаков от Шумен страда от второстепенен недостиг на лактазата, нецелиакична глутеновата нетърпимост и детски аутизъм.

С изключителна наслада можем да споделим, че единствено за ден са събрани 3600 лв. за лекуването на дребния Коко. За страдание обаче, ориста на детето продължава да зависи от всички нас, които можем да му помогнем да има обикновено детство и бъдеще. Затова още веднъж публикуваме апелът на неговата майка.

От май 2016 година бяха направени поредност от начинания за събиране на нужните средства. Последният и най-ефективен за Коко и фамилията му метод на подаяние, е посредством профилираната онлайн платформа на фондация Help Karma .

Можете да видите профила на Коки ТУК и, в случай че имате опция, да подпомогнете лекуването му. Считано все още, това е най-пълноценният метод за реализиране на дарения за дребния Коко. Неотлъчно до Коко е неговата майка Наталия Казакова.

" Здравейте, аз съм Наталия - горда майка на трима прелестни сина!

Тук съм, с цел да ви срещна с Коко - моето приблизително момченце, моето ангелче, което е болно. Днес аз със сълзи на очи и свито сърце ви апелирам да помогнете на моето ангелче да бъде още веднъж щурото, радостно и съответно дете, което имахме. Ние - родителите му, не можем да заплатим лекуването му, а с цел да е здрав се нуждае от такова. Борим се със зъби и нокти за събирането на всяко левче и не се предаваме, тъй като виждаме, че всяка извършена операция дава късмет на детето ни за обикновено детство и живот. С болно дете и без помощ от страната е невероятно да се оправим сами. Ужасът ми е, че неналичието на средства ще го върне назад там, откъдето към този момент го измъкнахме. Коки е с второстепенен недостиг на лактазата, нецелиакична глутеновата нетърпимост и детски аутизъм. Докато беше бебе всичко си беше обикновено. Когато стана на една година, от будно и любопитно дете, Коки се затвори в себе си, спря да ни вижда, не обръщаше внимание на играчки, пълзеше напред - обратно без цел и не разбираше по кое време има някой при него и по кое време няма. Той потъна в негов личен, уединен свят.

Загубихме виталния Коко за два месеца. Коко продължава да се бори, да му помогнем! Лечението върви добре. На 1 година и 8 месеца записахме Коки при доктор Шилианов (невролог). Приеха ни в болница " Св. Марина " във Варна и започнаха доста проучвания. Откриха нетърпимост към глутен, лактоза, яйца.

Откриха живак и алуминий в оргaнизма му доста над нормата. Започнахме лечения незабавно (логопед, психолог, барокамера, електростимулация, звуковастимулация), диета и хранителни добавки. Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм. С доста старания, обич, пари и неизменност от наша страна, Коки към този момент има голям прогрес. Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас, почна да извършва команди, играе с играчки, обръща се на името си, контактува с други деца. Днес ви молим да ни помогнете да приключим започнатото!

Искаме Коки да премине през тази борба като победител. Да има детство и бъдеще! Имаме оферта от Турция за вливане на стволови кафези. Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливания. Цената на една вливка е 8 000 $.

Терапията със стволови кафези е нов ефикасен метод и повлиява на метаболизма, имунната система и повредени кафези и тъкани. За оптималното усъвършенстване на положението на Коки сме посъветвани, незабавно да стартира това лекуване със стволовите кафези, с цел да може мозъкът му да стартира да усвоява по-лесно всичко протичащо се към него, по-лесно да одобри терапиите и да се научи на доста неща, които до в този момент не е усвоявал. 8 000 $ е цената за една вливка, съгласно положението и подобрението на Коки ще се реши още какъв брой вливки ще трябват.

В проформата от Турция са включени цената на превозването ни от летището до клиниката и назад, профилирани проучвания, престой в болничното заведение, проби, лекуването - присаждане на стволови кафези, медицински отчет, документи, медикаменти.

В момента Коки е на диета, която е доста скъпа - единствено един самун от 200 гр., който му стига за 2-3 дни е 6.50 лева, добавките му на месец са към 500-600 лева, логопед 200 лева Барокамерите са ни предписани за 1 година - 120 процедури, една процедура е 35 лева, звуковата стимулация варира от 1000 до 2000 лева на месец и настрана 25 лева за пътни всеки ден, тъй като терапиите се вършат във Варна, а ние живеем в Шумен. Коки пътува и всеки два месеца за лекуване и в Италия при доктор Nicola Antonucci, там хелираме организма от тежките метали. Стойноста на това лекуване е по 2000 евро на посещаване.

Тези разноски са непостижими за нас и единствената ни вяра сте вие. Вие сте хората, които можете да ми върнете Коки подобен, какъвто беше. Моля се на Бог да даде на Коки шанс и доста сили, с цел да преодолее очакващите го трудности. Моля и вас да му помогнете това да се случи. Благодаря ви за поддръжката! ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР