Преди дни Kodak обяви, че работи върху своя криптовалута. Това

...
Преди дни Kodak обяви, че работи върху своя криптовалута. Това
Коментари Харесай

Kodak предлага машина за добив на биткойн под наем



Преди дни Kodak разгласи, че работи върху своя криптовалута. Това безспорно е чудноват ход, имайки поради с какво е известна компанията… Сега обаче нещата става още по странни – на ревюто CES 2018 Kodak показа и машина за рандеман на биткойн. Явно там са взели насериозно опцията за бърза облага въз основата на вихрещата се криптовалутна мания…

Новият артикул на компанията се споделя Kodak KashMiner и той може да бъде нает за две години против 3400 $, както и половината от получените доходи, които се пресмятат на 750 $ месечно. От компанията са пресметнали, че потребителят, печелейки по 375 $ месечно, ще натрупа 9000 $ за две години. Като се извади първичната инвестиция той остава 5600 $ облага.

Прочетете още: Kodak приготвя “фотоцентрична криптовалута ”

Звучи като праволинейна логичност, само че има проблем. Сложността на изчисленията за рандеман на биткойн последователно се усилват, което значи че с течение на времето KashMiner ще носи все по-малко пари. Всъщност компликацията на добива се усилва фрапантно – с към 15% всеки месец. Според мнения на експерти след 24 месеца приходите ще са много по-малко от предвижданите.

Налице обаче е и различен проблем – показаният на ревюто в Лас Вегас Kodak KashMiner в действителност е ребрандиран Bitmain Antminer S9, който коства 2320 $.

След всичко това Kodak си навлече обвинявания в машинация:

Kodak has now become a Bitcoin mining scam. Look closely, they are flat-out lying about the returns of their miners because they neglect to mention the small detail that the difficulty rises and the output drops! https://t.co/cAUtL0GD6N
— Saifedean Ammous (@saifedean) January 10, 2018
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР