Преди дни Камен Маздрашки спечели Втория вечерен тенис турнир „Лото“,

...
Преди дни Камен Маздрашки спечели Втория вечерен тенис турнир „Лото“,
Коментари Харесай

Камен Маздрашки: Смених стила си на игра и започнах да побеждавам


Преди дни Камен Маздрашки завоюва Втория вечерен тенис шампионат „ Лото “, като на финала на кортовете на Търговска колегия „ Локомотив София победи Камен Новиков с 2:1 сета (4:1, 3:4, 10:5). Двамата финалисти съблюдаваха традицията да играят оспорвани и продължителни мачове, само че за разлика от май предходната година, когато отстъпи за купата в Шестия вечерен шампионат „ Лото “, този път Маздрашки взе успеха. Това е втора купа за него в шампионатите на Интерактив тенис и тя пристигна след елиминация на много мощни противници.

- Камене, с какви усещания си тръгваш от втория за 2018-та година вечерен шампионат?

- Много удовлетворен, най-много тъй като го завоювах. На финала се изправих против Камен Новиков, само че този път победих аз. В началото поведох елементарно, само че по-късно Камен се посъвзе и най-после беше много оспорвано. Успях да се наложа, тъй като от средата на предходната година трансформирах съществено стила си на игра. Преди играех веднъж в седмицата и използвах шампионатите, с цел да упражнявам ударите си. Сега съм по-пестелив, арестувам топката в корта и това ми носи триумф. И удрям по-лесно съперници, които преди ме изпотяваха.



- Това е втората ти купа в Интерактив тенис, по какъв начин се чувстваш след нея?

- Последният ми трофей при най-хубавите в лигата беше преди към 4 години през лятото, когато всички бяха на море и победих на финала Тихомир Желев. Но мощните играчи ги нямаше. Сега съм супер удовлетворен, тъй като на полуфинала се постанових над Мирослав Георгиев. Досега нямах победа против него, постоянно ме е бил, където и да ме е срещал.На финала се оправих с Камен, с който мачовете постоянно са ми тежки. След тази победа в действителност добих самочувствие. Явно тактиката да не бързам, да играя рационално, да не пожертвам доста и да имам по-добър баланс при ударите на мрежата е сполучлива. Преди си мислех, че играта ми е нещо приблизително сред Федерер и Надал. Но на един шампионати помолих да ме снимат, видях се в профил и осъзнах, че играя много зле механически. Това ми оказа помощ да не си фантазирам, че мога да направя кой знае какво на корта.

- Имаш най-вече присъединяване в ИТЛ от всички играчи. Това ли е тайната на триумфа?

- Участвам в лигата от основаването й постоянно и евентуално по тази причина имам толкоз доста мачове. Пропуснах единствено една година, когато не бях в България. Интерактив тенис ми харесва поради уредниците, които са отзивчиви и интелигентни. Приемат противоположна връзка и осъществят концепциите на играчите. Харесва ми също, че е вечер и мога да играя след работа. Освен това имам по един мач дневно, а на моите години това е значимо. Това е най-хубавата лига в България: разнообразна, с нови играчи, нови запознанства. Направих много нови другарства в нея.

- Участваш и в благотворителни шампионати. Какво е за теб тенисът?

- Работя във компания за програмен продукт.Преди време с Патрик Вълчев направихме двойка за шампионата на Holiday Heroes, за артикули за небогати фамилии. Иначе за мен тенисът е занимание, оказва помощ ми да се стоварвам от работата.



- Какво имаш да подобряваш в играта си?

- Всичко. Но към този момент не си върша илюзии, че ще го направя. Предполагам, че няма да подвигна равнището си, само че се пробвам да задържа физическата си форма на това ниво, с цел да стигам най-малко до полуфинал.

- Миналата година загуби финала на Шестия вечерен тенис шампионат „ Лото “ с усмивка. Каква е тайната да приемаш загубите умерено?

- И аз не мога да изгубвам, само че Камен е един от хората, които одобрявам доста в лигата. Приличаме си, и двамата ругаем на корта, само че по-късно се поздравяваме с усмивка. Така че в никакъв случай не съм ядосан, когато ме бие. За доста от играчите в лигата тенисът е занимание и е значимо да си с тръгнем с усмивка, а не кой ще победи.

Следващата седмица стартира последният шампионат на Интерактив тенис на закрито. От понеделник, 19 март, на кортовете на Търговска колегия „ Раковски “, ще се играят мачовете при най-хубавите. От 16 април сезонът продължава с съревнования навън, като хазаин на конкуренцията ще бъде Търговска колегия „ Бароко “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР