Преди дни Илон Мъск заяви, че заводът на притежаваната от

...
Преди дни Илон Мъск заяви, че заводът на притежаваната от
Коментари Харесай

И SpaceX се включи в борбата с коронавируса

Преди дни Илон Мъск съобщи, че заводът на притежаваната от него компания Tesla в Ню Йорк е в подготвеност да стартира да създава респиратори , които са нужни за тежко болните от ковид. Освен това, милиардерът закупи 1200 апарата за обдишване от Китай и 1000 от тях към този момент са дарени на американски лечебни заведения. Дари и над 50 хиляди маски.
 Илон Мъск, Tesla и обещанието на милиардера да създаде респиратори за битката с ковид
Как Мъск ще бори ковид

Фабриките на Tesla към момента оперират

Броят на инфектираните в Съединени американски щати внезапно се повиши през миналата седмица и в този момент страната е преди всичко в света, задминавайки даже Китай и Италия. А тази рецесия изисква незабавни ограничения от всички. И Мъск още веднъж прояви разпоредителност, макар че бе подложен на критика за това, че май подценява пандемията.
 Илон Мъск, коронавирусът и коментарът в Twitter за всеобщата болест
Мъск за " тъпата " страна на ковид

Всеки с мнението си

От изтекли отчети стана ясно, че друга негова компания - SpaceX, към този момент е ангажирана с производството на медицински материали - защитни дрехи, шлемове и дезинфектанти .

Още преди дни е направено първото подаяние на калифорнийски лечебни заведения под формата на защитни средства, а в този момент производството ще подчертава върху дезинфекциращите артикули, които също са в дефицит, написа Daily Mail.

На Мъск обаче му се наложи да освободи огромна част от личния състав на фирмите си в последните дни и седмици. Някои от тях се разболяха от ковид, а за други просто няма работа поради икономическата рецесия, обхванала целия свят наедно с пандемията.

Falcon 9 and RADARSAT Constellation Mission are vertical on SpaceX’s California launch pad at Vandenberg Air Force Base. After stage separation, SpaceX will attempt to land Falcon 9’s first stage at Landing Zone 4 → https://t.co/gtC39uBC7z pic.twitter.com/BZHkDW3gQT
— SpaceX (@SpaceX) June 11, 2019
Въпреки това, SpaceX продължава и с галактическите си опити . Милиардерът се похвали в Twitter, чe работата по третия първообраз на галактическия транспортен съд Starship върви с цялостна мощ и се надява този път всичко да мине без спънки.

SN3 pic.twitter.com/bM1wzzd4Zg
— Elon Musk (@elonmusk) March 26, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР