Преди дни феновете на Властелинът на пръстените научиха една добра

...
Преди дни феновете на Властелинът на пръстените научиха една добра
Коментари Харесай

Amazon прави Властелинът на пръстените най-скъпия сериал в историята

Преди дни почитателите на " Властелинът на пръстените " научиха една добра вест - фентъзи историите на Дж.Р.Р. Толкин ще оживеят още веднъж, само че този път на дребния екран. От онлайн колосът Amazon оповестиха, че ще създадат сериал по книгите и са подготвени да създадат историческа инвестиция в него.

Компанията ще вложи 1 милиард $ в продукцията, като 250 милиона $ ще бъдат за правата на романите, а останалите 750 милиона $ - за снимането на шестте епизода. Това значи, че сериалът ще стане най-скъпото ТВ шоу правено до момента, написа The Guardian.

" Купувайки " Властелинът на пръстените " бележи нов метод от страна на Amazon и да продължат да се развиват макар огромната конкуренция ", разяснява Том Харингтън, който е Enders Analysis.

Дъщерната компания Amazon Studios, която беше учредена през 2011 година, в началото потегли едва с продукции, като " Очевидното " ( " Transparent " ) и " Моцарт в джунглата " ( " Mozart in the Jungle " ).

По-късно обаче излезе с шлагера " Човекът във високия палат " ( " Man in the High Castle " ). Дори и с него обаче Amazon не съумя да бие триумфа на " Stranger Things " на Netflix и " Игра на тронове " на HBO.

Според изчисленията през предходната година от компанията на Джеф Безос са похарчили 4,5 милиарда $ за телевизионно и кино наличие. Въпреки това компанията остава надалеч зад съперниците си във връзка с броя фенове и получените награди.

Дали обаче " Властелинът на пръстените " няма да промени това?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР