Преди дни бяха публикувани плановете и визуализациите за атракция, която

...
Преди дни бяха публикувани плановете и визуализациите за атракция, която
Коментари Харесай

Сградата, която скара Лондон

Преди дни бяха оповестени проектите и визуализациите за атракция, която (ако бъде построена), ще бъде най-високата постройка в Лондон. Носеща името The Tulip ( " Лалето " от английски), тя е по план на фамозното архитектурно студио Foster + Partners на Норман Фостър и ще се издига на 305 метра над земята.

 Снимка 392323

Според основателите си The Tulip ще е социална, културна и туристическа дестинация, изцяло отразяваща прогресивния дух на Лондон. Формата й на неразцъфнало лале е колкото атрактивна, толкоз и провокативна - мнозина я оприличиха на най-разнообразни предмети, от клечки за уши до секс играчка.

 Снимка 392324

Също толкоз известният английски проектант Питър Кук я жигосах като " незадоволително шантава ", а Лондонското летище заплаши, че може да не се стигне до градеж на " Лалето ", в случай че се окаже, че височината му пречи на радарните системи на London City Airport.

 Снимка 392325

На фона на всичките отрицателни мнения, Foster + Partners се гордеят с плана си, който ще е " комшия " на друга знакова за Лондон постройка по план на Фостър - " Краставицата ". В " Лалето " ще има мостове, стъклени пързалки, въжен превоз. На последния етаж, несъмнено, ще бъде ситуиран бар и ресторант с впечатляваща панорама към града.

 Снимка 392326

Сградата ще дава отговор на актуалните екологични стандарти - огромна част от нея ще е построена от високо дейно стъкло, ще разполага със слънчеви панели и новаторска технология за отопление. Престои да забележим дали градежът й обаче ще бъде позволен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР