Преди дни Брюж официално стана шампион на Белгия, след като

...
Преди дни Брюж официално стана шампион на Белгия, след като
Коментари Харесай

Футболна съпруга спасява животи в Белгия

Преди дни " Брюж " публично стана първенец на Белгия, откакто спреният поради пандемията футболен сезон бе преустановен. Оказва се обаче, че в фамилията на капитана на отбора Рууд Формер към този момент има един воин - брачната половинка му Роос-Мари Америка. Тя работи в локалната болница " Мария Миделарес ", а 12-часовите ѝ смени са отдадени на борбата с ковид.

Роос-Мари поддържа акцията на футболен клуб " Брюж " #WeNeverLockAlonе, в превод " НеСамоНиеСмеЗатворени ", призовавайки хората да останат по домовете си, с цел да се спре разпространяването на болестта. За да подчертае сериозността на обстановката, Роос-Мари снима видео, в което демонстрира по какъв начин минава един нейн работен ден по време на пандемията.



Клипът е къс, само че сблъсква феновете с действителността още от първите минути. Роос-Мари става рано, закусва със брачна половинка си и трите им деца, след което всички я изпращат с " До тази вечер! ". 12-часовата промяна на доктор Америка продължава от 10 до 22 ч.

На път за работа Роос-Мари споделя, че в болница " Мария Миделарес ", подобнo на всички в страната, e изграденo специалнo отделениe за пациенти с COVID-19. От средата на месец март насам клиниките в Белгия афишират минималния брой инфектирани, които могат да постъпят за лекуване. Тестване на опциите и подготовка за взрив на пандемията. Хората със признаци на COVID-19 биват насочвани към зона " С " в " Мария Миделарес ".

Роос-Мари демонстрира цялостното бойно снаряжение за влизане в изолираната зона - маска и защитно облекло, с които наподобява плашещо. Въпреки че обстановката е тежка, тя резервира самобладание.

" Всичко е наред. Пристигнах в точния момент. Сега ще прегледам първите пациенти ", споделя Роос-Мари. Един от тях е със затруднено дишане, наранени са белите му дробове. Съмнения за COVID-19.

Роос-Мари ни среща и със своите сътрудници - доктор, наподобяващ на холивудския артист Джордж Клуни, и друга част от екипа - всички последователи на " Брюж ".

Един от тях е печален, че в Белгия не се играе футбол, само че декларира, че се надява обичаният му тим да получи купата. Видеото в действителност е снимано дни преди " Брюж " да бъде разгласен за първенец.

В края на клипа Роос-Мари споделя упованията си, че пикът на пандемията следва в идващите дни, а броят на инфектираните ще се удвои. В момента в страната има повече от 16 700 регистрирани случаи на COVID-19, над 1000 от които смъртни.

Роос-Мари се плаши от мисълта, че в един миг няма да има задоволително болнични кревати и обдишващи апарати.

Междувременно домакинската работа у дома прави Формер. Футболистът даже се вихри в кухнята. " Оо, да. Сега върша овесени палачинки. Понякога се постанова, би трябвало да хапваме нещо. Скоро ще съм като Хенри Хюисман (известен нидерландски ефирен водещ) ", разяснява Формер пред камерата.

" Брюж " към този момент стана първенец и в този момент всички вкъщи поддържат мама в нейната борба. В тази битка тя " в никакъв случай няма да бъде сама ", както пеят почитателите на белгийския отличник, за които " You'll Never Walk Alone " e химн.



bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР