Преди дни бе премиерата на най-новото парче на Рита Ора,

...
Преди дни бе премиерата на най-новото парче на Рита Ора,
Коментари Харесай

Дизайнерът на носията на Рита Ора обиди България с думи! Радост Тодорова му иска извинение

Преди дни бе премиерата на най-новото парче на Рита Ора, което носи заглавието " Bang " и несъмнено провокира много реакции в България. Първо, тъй като е видеото е снимано в миньорския град Перник, а втората причина - носията, с която певицата с албански корени е облечена в някои от сцените.

Малко откакто се появиха първите тийзъри за идната премиера, заваляха десетки заглавия, че Рита Ора е снимала в Перник, облечена в българска национална носия. Малко по-късно последва пост от дизайнера на костюма Валдрин Сахити, който споделя, че носията показва родината на Рита, само че и неговата също. 

Виж още:

" Рита Ора - гордостта на албанския народ, първо отвори вратите за света и сложи Косово на картата, а в този момент продължава блестящо да свети и да ни прави горди. За този план тя ми сподели, че желае да покаже нашия обичаен етнографски жанр и по тази причина аз сътворих това произведение на изкуството, което отразява мащаба на това, което е направила за нашата страна ", написа в Инстаграм Валдрин Сахити. Красивият костюм обаче бе избран от много нашенци като български, а не албански. Трябва да се означи, че обичайните носии в района си наподобяват по някои съставни елементи. Сахити въпреки всичко реагира бурно на това изказване, като показа, че " България няма да бъде запомнена с нищо в идващите 100 години ", като малко по-късно думите му бяха изтрити, само че не останаха незабелязани от " Мис Вселена България " 2015 година Радост Тодорова. 

Виж още:

Красивата българка изрично съобщи позицията си в коментар към фотография на Рита Ора. " Все още чакаме опрощение от Валдрин Сахити, задето атакува България в коментара, който след това изтри. Би било срамно, в случай че искаш да представиш страхотната си музика със скандал, с който явно си осведомена. Снимаш с известни български знаци и ги наричаш " обичаи на Косово ". Е, и ние сме горда нация и няма да поносим сходна засегнатост даже и да сме твои почитатели ", написа Тодорова към въпросната фотография на Рита, която популяризира новото ѝ парче. За момента няма формален коментар от екипа на Рита Ора. 

Магдалена Станева, която е продуцент на видеото от българска страна, показа пред " На кафе ", че носията е съвременна интерпретация на албанска обичайната дреха. Момичетата, които вземат участие във видето са също с носии, само че по тях Валдрин Сахити е работил отчасти. 

Виж още:

Изображение: https://www.instagram.com/valdrinsahitiofficial/

https://www.instagram.com/joytodorova/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР